Резултатите от шестмесечното клинично проучване показват подобрение на биологичната реакция

...
Резултатите от шестмесечното клинично проучване показват подобрение на биологичната реакция
Коментари Харесай

Без дим в дома рисковете намаляват

Резултатите от шестмесечното клинично изследване демонстрират усъвършенстване на биологичната реакция при пълнолетни пушачи, които минават към системата за нагряване на тютюн IQOS спрямо други, които не престават да пушат. Компанията " Филип Морис " влага големи средства в самостоятелни клинични изследвания, които би трябвало да дадат оценка за намаляването на риска от потреблението само че бездимните платформи в затворени пространства. Проведеното изпитване е може би първото по рода си от подобен мащаб за директна оценка на капацитета за понижен риск на бездимен артикул при пълнолетни пушачи, които са минали на него.

Резултатите са показани на Агенцията по храни и медикаменти (АХЛ) в Съединени американски щати на 8 юни и допълват богатия набор от научни доказателства, които към този момент са импортирани в АХЛ. Наскоро компанията оповести позитивни резултати от ново клинично изследване на системата за нагряване на тютюн IQO за реакция на излагане (ERS). Тя мери биологичната реакция при пълнолетни пушачи, които минават на системата за нагряване IQOS за шест месеца спрямо такива, които не престават да пушат. Резултатите от изпитването демонстрират, че след интервал от шест месеца осем измерени биологични реакции (първични крайни точки за клиничен риск) се усъвършенстват при хората, минали на системата за нагряване.

Многобройните разбори на химико-физичния състав на аерозола, формиран при използването на IQOS, показват понижение със приблизително 90-95% на концентрациите на нездравословни субстанции в аерозола спрямо тютюневия пушек. „ Тези резултати са доста обещаващи. Ние считаме, че това проучване на системата за нагряване IQOS е първото по рода си клинично проучване от подобен мащаб, посредством което се прави директна оценка на капацитета за понижен риск на бездимна платформа при хора, които минават на него. Всички резултати досега, в това число и тези нови резултати, са в посока, показваща понижен риск ”, сподели Франк Луедик, основен медицински шеф на ФМИ. „ Ние ще представим резултатите на научната общественост на доста конференции в идващите месеци и чакаме да получим противоположна връзка от учените “.

Научноизследователската активност на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ)

Последните резултати допълват съвкупността от научни доказателства за системата за нагряване и са получени в границите на широкообхватната, многостъпкова стратегия за научни проучвания и оценка на ФМИ. Тя се организира при съблюдаване на световнопризнати практики, прилагани във фармацевтичната промишленост, и в сходство с плана за насоки на АХЛ на Съединени американски щати за заявки за артикули с модифициран риск. Във ФМИ работят над 430 учени от международна класа, инженери и специалисти в разнообразни научни области, като компанията към този момент има издадени над 250 научни изявления с съвместен теоретичен надзор по отношение на бездимните артикули в профилирани издания.

ФМИ влага над 4.5 милиарда $ в разработка и научна оценка на необятна гама от бездимни платформи и в създаване на индустриален потенциал за тях. Към днешна дата портфолиото на ФМИ включва 2900 патента в международен мащаб и 4600 очакващи утвърждение заявки за патенти. ФМИ се подрежда на 58-мо място измежду заявителите за патенти в Европейски Съюз и е единствената тютюнева компания измежду първите 100 в тази ранглиста. По силата на съглашения с Филип Морис Интернешънъл Филип Морис Съединени американски щати, филиал на Алтрия Груп Инк., има лиценз за продажба на IQOS в Съединени американски щати при приемане на позволение за стартиране на пазара от Агенцията по храни и медикаменти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР