Резултатите от сезон 2022 във Формула 1 не отразяват реалното

...
Резултатите от сезон 2022 във Формула 1 не отразяват реалното
Коментари Харесай

Деймън Хил за Ред Бул и грешките на Ферари

Резултатите от сезон 2022 във Формула 1 не отразяват действителното систематизиране на силите. Това е мнението на международния първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил.

Макс Верстапен завоюва втората си поредна международна купа, само че след първите три надпревари водачът на Ред Бул изоставаше с 46 точки от Шарл Леклер. След това обаче Макс догоди и изпревари Леклер, а в Япония записа 12-ата си победа от 18 надпревари тази година, което се оказа задоволително за купата.

“Много ми е мъчно да кажа дали този сезон решаващо се оказа превъзходството на Макс и Ред Бул или Ферари просто сами се простреляха в крайници - съобщи 62-годишният британец. - Имаше надпревари, в които представянето на Скудерията беше просто трагично. В началото на сезона представянето на Ферари беше обещаващо, по-късно обаче пристигнаха грешките - на водачите и на тима. Към това прибавяме и това, че автомобилът на Ферари се развиваше и подобряваше по-бавно от този на Ред Бул. Това също доста оказа помощ на Макс. ”
 Мениджърът на Верстапен е сигурен, че Леклер ще стане първенец във Формула 1 Мениджърът на Верстапен е сигурен, че Леклер ще стане първенец във Формула 1
Хил разяснява и борбата за второто място в крайното класиране сред Серхио Перес и Шарл Леклер, в която задатъкът на мексиканеца е 1 точка.
 Хакинен: Макс може и да напусне Ред Бул Хакинен: Макс може и да напусне Ред Бул
“Перес и Леклер се изравниха, в случай че извадим Макс от уравнението, то силите им са изцяло равни - добави Деймън. - Не забравяйте, че в дъжда в Япония Верстапен се откъсна с 20 секунди пред тях за 20 обиколки. Това е 1 секунда на обиколка разлика и Ферари не можеха нищо да създадат. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР