Резултатите от работата на тол системата дават основание за оптимизъм.

...
Резултатите от работата на тол системата дават основание за оптимизъм.
Коментари Харесай

Работи ли тол системата и ще има ли отново протести на транспортния бранш?

Резултатите от работата на тол системата дават съображение за оптимизъм.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Системата за отчитане на прекосяването на тежкотоварни транспортни средства по Републиканската пътна мрежа стартира работа при започване на март. По думите му задачата е била да се събират по 1 млн. лева дневно от тол-такси. Отчитайки по-слабото пътешестване през миналите месеци поради пандемията, в хазната са влезнали към 9 млн. лева на месец.

„ Автобусният отрасъл понесе доста съществени загуби поради невъзможността на пасажери да пътуват. Първите три месеца, в които ние събирахме приблизително по 9 млн. лева демонстрираха, че системата е работоспособна и при една рестартираща се стопанска система – във втората половина на този месец ние ще стартираме нов разговор с нашите сътрудници от транспортния отрасъл, с цел да можем да проучваме резултатите “, добави Асенов.

Той изясни, че приходната част на тол системата има три съществени параметъра – пътната мрежа, цената и взаимоотношението на обособените тарифни цифри. „ Ние имаме три детайла, които в полемика с нашите сътрудници ще ни покажат какви да бъдат бъдещите ни стъпки в развиването на тол системата “, сподели още представителят на АПИ.

АПИ: 35 541 български камиона и рейса са с задействани бордови устройства и GPS тракери

Проф. Асенов посочи, че по време на изключителното състояние са били в непрестанен разговор с превозвачите. За това приказва и фактът, че 56 хиляди транспортни средства към този момент са оборудвани с бордови устройства за електронно таксуване. Той добави, че единичните пътувания за този интервал са били почти 950 хиляди

Представителят на АПИ беше безапелационен, че няма още веднъж да се стигне до митинги от транспортния отрасъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР