Резултатите от президентските избори в Афганистан може да бъдат допълнително

...
Резултатите от президентските избори в Афганистан може да бъдат допълнително
Коментари Харесай

Нередности бавят резултатите от изборите в Афганистан

Резултатите от президентските избори в Афганистан може да бъдат в допълнение забавени, обявиха двама публични лица.

Основният съперник на настоящия държавен глава Ашраф Гани съобщи в неделя, че няма да се съгласи стотици хиляди подозрителни за него гласове да бъдат броени още веднъж.

Независимата изборна комисия в Афганистан съобщи в събота, че ще преброи бюлетини от повече от 8000 изборни секции - съвсем една трета от общия брой, заради несъответствия в тяхната система.

Но Абдула Абдула, който понастоящем споделя властта с Гани в държавното управление на единството, съобщи, че Гани се стреми да включи към 300 000 спомагателни гласа, които не са пристигнали посредством биометрични устройства.

" Процесът на преизчисляване би трябвало да спре и в случай че изборната комисия продължи с процеса на броене без нашите наблюдаващи, ние ще действаме ", сподели Абдула пред радостното голям брой от последователи в Кабул, обвинявайки лагера на Гани в машинация, което Гани отхвърля.

Ръководителят на изпълнителната власт на Афганистан Абдула Абдула разгласи победа след извършения първи тур на президентските избори още преди края на преброяването.

Припомняме, че единствено една четвърт от гласоподавателите, които имат право на глас, подадоха гласа си в президентските избори в Афганистан на 28 септември след заканите за принуждение от страна на талибаните.

В насилието, обвързвано с изборите в Афганистан, починаха 85 цивилни и повече от 370 бяха ранени, се акцентира в отчет на Организация на обединените нации.

Повече от една трета от цивилните жертви са деца, се показва в отчета. 28 души са били убити и съвсем 250 ранени в деня на изборите, като останалите жертви са породени от принуждение преди или след изборите.

Тринадесет членове на изборна комисия бяха отвлечени от талибаните на 29 септември, до момента в който 11 други бяха ранени в изборния ден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР