Резултатите от последните измервания на качеството на въздуха в село

...
Резултатите от последните измервания на качеството на въздуха в село
Коментари Харесай

Подобрява се качеството на въздуха в Шишманци

Резултатите от последните измервания на качеството на въздуха в село Шишманци са доста под нормата. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. От екоинспекцията разположиха мобилна автоматизирана станция в региона, откакто на депото за преправка на боклуци за поредна година породи пожар в неделя.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда установяват още, че количеството на отделяния пушек е мощно намаляло. В предходните два дни мобилната станция на няколко пъти регистрира резултати над нормата на замърсяване с фини прахови частици. Според новите данни обаче, качеството на въздуха се е подобрило. На място не престават да дежурят две пожарни коли, които обливат щедро с вода мястото на пожара. От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив показаха подготвеност да слагат мобилната автоматизирана станция и на друго място, посочено от общинската администрация.
Тази заран имаше следващ митинг поради пожара в депото за преправка на боклуци край Шишманци. Жителите на обитаемоте места от община Раковски бяха безапелационни, че ще изискат референдум, на който да се реши бъдещето на завода. До момента са събрани над 2000 подписа, само че протестиращите са уверени, че няма да имат проблем за седмица да се съберат 10 пъти повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР