Резултатите от парламентарните избори в Люксембург в неделя оставиха водената

...
Резултатите от парламентарните избори в Люксембург в неделя оставиха водената
Коментари Харесай

Изборите в Люксембург осигуряват вероятно завръщане на власт за дясноцентристката партия

Резултатите от парламентарните избори в Люксембург в неделя оставиха водената от либералите коалиция без болшинство, което прави евентуално дълго преобладаващата дясноцентристка партия в страната да завоюва въздействие.

Проучванията на публичното мнение сочат, че дясноцентристката Християнсоциална национална партия (CSV) - която беше ръководена в продължение на 19 години от основния изпълнителен шеф на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер - е на път да бъде най-голямата партия и ще постави завършек на 10-те години на Ксавие Бетел като министър-председател на трипартийна коалиция и едвам вторият не-CSV водач за Люксембург от Втората международна война насам.

Зелените, преди този момент третата партия в държавното управление, получиха удар и изгубиха четири места, поставяйки завършек на ръководещите, водени от либерали болшинството на обединението. Междувременно крайнодясната партия ADR реализира обилни победи, трансформирайки се в четвъртата партия в страната преди Зелените.

Резултатът на CSV остана неизменен с 21 места, съгласно прогноза на уеб страницата за изборите на държавното управление след повече от 95% от гласовете бяха преброени.

Демократическата партия на Бетел и неговите съдружници, Социалистическата работническа партия (LSAP), завоюваха по едно място и останаха измежду водещите партии.

С 21 места CSV, водена от някогашния финансов министър Люк Фриден, би трябвало да откри съдружен сътрудник, с цел да доближи болшинството от 31 места в 60-местната камара, или с Демократическата партия на Бетел, или с LSAP. Бетел сподели, че партията му е подготвена да работи в новото държавно управление, съгласно локални медии.

Външната политика на най-богатата, само че втората по-малка страна в Европейския съюз е малко евентуално да се промени макар законодателните резултати.

Последващите държавни управления са защитавали 40-годишен стопански модел, учреден на финансови услуги и ниско корпоративно данъчно облагане.

Финансовите услуги са най-големият бранш в стопанската система на Великото херцогство, който в миналото е бил доминиран от стоманата.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР