Резултатите от ново изследване сочат, че хората, които предимно стоят

...
Резултатите от ново изследване сочат, че хората, които предимно стоят
Коментари Харесай

Заседналият начин на живот е по-опасен, отколкото предполагате

Резултатите от ново проучване сочат, че хората, които най-вече стоят прави или вървят два-три часа, до момента в който са на работа, са с по-малък риск от затлъстяване и високо равнище на холестерола, оповестява Journal of Epidemiology & Community Health.

Почти всеки десети случай на преждевременна гибел е неразривно обвързван с ниско равнище на физическа интензивност и на първо място със затънал метод на живот.

Мързелът е инфектиран, откриха френски учени.

Мнозина избират да прекарват свободното си време, седейки комфортно или излежавайки се. Освен това доста хора са принудени да седят през целия ден на работното си място в офиса. " Затова битката със заседналия метод на живот може да донесе доста изгоди на публичното опазване на здравето ", обявиха учени от Кралския университет в Белфаст.

Дори повърхностното наблюдаване на хора, които водят затънал метод на живот, през последните 3-4 години демонстрира, че измежду тях затлъстяването, нарасналото равнище на холестерола, диабетът, сърдечните и сърдечносъдовите заболявания са няколко пъти по-чести, в сравнение с измежду другите хора.

Учените употребили данни освен за Англия, само че и за други развити страни в света. По мнението им, най-проблемна е обстановката в страните с развита стопанска система.

Оказало се, че всеки трети британец страда от незадоволителна двигателна интензивност и прекарва към 6 часа на ден, седейки или лежешком пред компютърния екран. Това води до гореспоменатите здравословни проблеми и болести, от които годишно умират близо 70 хиляди поданици на Обединеното кралство.
о
Всеки трети британец прекарва към 6 часа на ден, седейки или лежешком пред компютърния екран iStock/Getty Images
Най-честата причина за преждевременна гибел е диабет вид 2. У водещите затънал метод на живот вероятността от появяването му е съвсем два пъти по-голяма, в сравнение с у другите хора. При това поради незадоволителната двигателна интензивност у всеки шести диабетик се появява тъпота към инсулина.

Учените заключиха, че заседналият метод на живот е голяма опасност за здравето на милиони хора. Тя обаче може да се избегне, в случай че равнището на физическите натоварвания се усили с 50 на 100. Редовното спортуване, физическите извършения, отводът от консумация на нездравословни храни и здравият сън могат да трансформират нещата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР