Резултатите от ново изследване сочат, че ако жена се опитва

...
Резултатите от ново изследване сочат, че ако жена се опитва
Коментари Харесай

Стресираните жени е по-вероятно да родят момичета

Резултатите от ново проучване сочат, че в случай че жена се пробва да забременее и желае да роди момче, е целесъобразно да релаксира, оповестява в. " Дейли мейл ". Бъдещите майки, които са уплашени, е по-вероятно да родят девойки.
 
Изследването на учени от Колумбийския университет разкрива, че едвам една трета от дамите, които имат признаци на стрес, като високо кръвно налягане и " ястие от нерви ", раждат момчета. Получените резултати не демонстрират, че напрежението в всекидневието може да промени пола на бебето в утробата.
 
Експерти считат, че е допустимо момчетата да са по-уязвими към хормони на напрежението в утробата. Това значи, че е допустимо жена да направи импровизиран аборт, без даже да знае, че е забременяла.
 
" Утробата е като първи дом, който е толкоз значим, колкото и оня, в който детето израства, в случай че не и повече - съобщи ръководителката на проучването Катрин Монк. - Проучвания демонстрираха, че момчетата са по-уязвими към неподходяща пренатална среда. Това навежда на мисълта, че уплашените дами е по-малко евентуално да родят момчета поради предходна загуба на плод от мъжки пол, като в редица случаи даже не са знаели, че са забременели. "
 
Д-р Монк и сътрудниците й събрали данни за 27 знака на стрес у 187 дами на възраст сред 18 и 45 години, като употребявали въпросници, дневници и преценки по време на бременността им. Участничките били разграничени на три групи. Едната група включвала дами, които имат здравословна бременност без стрес, другата - участнички, които демонстрират признаци на физически стрес, а третата - дами, които имат признаци на психически стрес.-->
 
Едва 31 % от физически уплашените дами и 40 % от психически уплашените участнички родили момчета. Една от 6 дами била психически уплашена, като известила за отрицателни страсти, чувствайки се съкрушена или акцентирайки лека до междинна форма на меланхолия или тревога. Сходен брой дами имали признаци на физически стрес, като високо кръвно налягане и податливост към повишен банкет на калории.
 
Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Протоколи на Американската академия на науките ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР