Резултатите от ново изследване, проведено от специалисти от университета в

...
Резултатите от ново изследване, проведено от специалисти от университета в
Коментари Харесай

Взривяването на астероид може да охлади Земята и да спре глобалното затопляне

Резултатите от ново проучване, извършено от експерти от университета в Лунд, Швеция, и музея " Фийлд " в Чикаго, демонстрира, че конфликт на астероид в Астероидния пояс е довело до настъпването на неповторима за планетата ни ледникова ера преди към 470 милиона години. Това събитие е изпълнило Слънчевата система с прахуляк, който от своя страна отчасти е спрял достигането на слънчева светлина до Земята.

Самият метеорит е бил близо 150-километров, той безусловно е бил смачкан сред Юпитер и Марс.

Сега учените считат, че в случай че провокират сходно събитие, те биха могли да охладят нашата планета и по този метод да се преборят с световното стопляне (в случай че междувременно човечеството не успее да понижи излъчванията въглероден диоксид, схваща се).

През последното десетилетия експерти разискват най-различни изкуствени способи, чрез които да охладят нашата планета при възможна огромна климатична злополука. Най-новата концепция включва " слагането " на огромни колкото изкуствени спътници метеорити в околоземната орбита. По този метод те ще отделят постоянно фин прахуляк и частично да блокират слънчевите лъчи. " Това е като да застанеш в центъра на помещение и да нанесеш удар върху цялостна с прахуляк торбичка на прахосмукачка, само че в по-големи мащаби ", разясни ръководителят на проучването Биргер Шмиц.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР