Резултатите от неотдавнашно социологическо проучване, публикувано от електронното издание на

...
Резултатите от неотдавнашно социологическо проучване, публикувано от електронното издание на
Коментари Харесай

Немците не харесват руските туристи

Резултатите от неотдавнашно социологическо изследване, оповестено от електронното издание на Die Welt, демонстрират, че над половината от жителите на Германия се нервират от съветските и английските туристи. Анкетираните е трябвало да характеризират гостите от 12 страни. Въпреки огромния избор главното неодобрение на 60 на 100 от немците е ориентирано към шума, който подвигат руснаците, 56% не харесват пристрастието им към спиртните питиета, а 50 на 100 означават ниското равнище или цялостната липса на положителни обноски.

Британските и шотландските туристи също не се радват на огромни благосклонности измежду германците. Авторите на публикацията акцентират, че това би могло да мине за стереотипно мислене, в случай че не бяха постоянните известия за прекратени автобуси на въздушни превозвачи поради англичани, намиращи се в извънредно алкохолно замайване.

През 2015-а пък един от най-големите уеб сайтове за избор на хотели - hotels.com, прави лично изследване на най-неприятните привички на гостите от чужбина, предизвикващи дискомфорт измежду популацията на приемащата страна. Оказва се, че групите от китайски туристи, които към този момент посещават забележителностите в целия свят, постоянно се облекчават на публични места, устройват кавги по европейските летища и непрестанно наскърбяват стюардесите. Красноречива илюстрация е табелката на китайски, сложена върху тревните площи към парижкия Лувър. С нея админите на музея молят посетителите да не бъркат ливадата с тоалетна.

На второ място са класирани американските туристи поради пренебрежението им към традициите на другите страни. Самите жители на Съединени американски щати признават, че приказват доста по-високо от останалите, а когато не са в англоговоряща страна, не могат да се примирят с обстоятелството, че хората не знаят езика им. През последните години обособени туристи и цели групи американци провокираха гнева на държавните управления на разнообразни страни, пробвайки се да си вършат голи селфита на свещени места в Камбоджа, да си вземат за спомен "късче от Колизеума " в Рим или да сложат в джоба си една от реликвите на Помпей.

Третата позиция е за съветските туристи с техния главен проблем - злоупотребата с алкохол. Обикновено самолетните компании и хотелите се пробват сами да уредят недоразуменията, предизвикани от несъразмерната приложимост на спиртни питиета. В медиите обаче от време на време се появяват известия за руснаци, пребити в питейни заведения или в самолети за полов тормоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР