Резултатите от най-новите научни изследвания показват намаляване на кашлицата, стабилизиране

...
Резултатите от най-новите научни изследвания показват намаляване на кашлицата, стабилизиране
Коментари Харесай

Кашлицата намалява, а теглото се стабилизира при преминаване към продуктите без дим

Резултатите от най-новите научни проучвания демонстрират понижаване на кашлицата, стабилизиране на тежестта и възстановяване на здравните индикатори при пушачите, минали към устройствата с нагряване на тютюн IQOS.

Намаляване на кашлицата

Известно е, че пушачите нормално развиват така наречен "пушаческа кашлица ", която е знак за продължителен бронхит. Около 40% от тях развиват някаква форма на бронхит, а отводът на цигарите понижава присъщата кашлица. Филип Морис Интернешънъл организира редица клинични изследвания, в които изследва дали устройството за нагряване на тютюн IQOS може да понижи появяването на кашлица при пушачи, които минават напълно на бездимния артикул. Проучването изследва три групи - пълнолетни пушачи в Япония и Съединени американски щати, които са траяли да пушат цигари и такива, които са минали на IQOS, както и пушачи в Европа, които са спрели изцяло цигарите за периода на изследването - от три до дванадесет месеца.



Само за няколко седмици след прекосяване на IQOS една до две трети от участниците с постоянна кашлица при започване на изследването, споделят, че към този момент не усещат потребност да кашлят. Намаляването на тези признаци се резервира до 12 месеца след прекосяване на устройството. Според упованията кашлицата понижава и при пушачите, които стопират изцяло цигарите по време на изследването, само че в доста по-малка степен при хората, които не престават да пушат цигари.

Стабилизиране на тежестта

Пушачите, минали на IQOS, резервират относително килограмите си, демонстрират резултатите от изследване за резултата от използването при прекосяване на бездимния артикул във връзка с тежестта и риска за сърдечно-съдови болести.

При пушачите, минали на устройството за нагряване, след 12-месечна приложимост се следи леко нарастване на тежестта от близо 1 кг (0.7кг), до момента в който при тези, които стопират изцяло да пушат, качват приблизително близо 4 кг. Данните са от извършеното едногодишно клинично изследване, в което наред с осемте съществени биомаркери за евентуална щета се мерят и рисковите фактори за сърдечносъдови болести.

Световноизвестни лекари също разясниха тематиката за качване на тегло и рисковете от сърдечно-съдови болести при пушачите.



"Не е нужно да отговорим кое е по-добре - да качиш 10 кг или да не изпушиш 20 цигари през днешния ден. Ние просто би трябвало да намерим решение и за двата казуса ", съобщи професор Рувен Зимлихман, кардиолог и шеф на Института по медицина и хипертония в Израел на виртуална среща за понижаване на вредата от тютюнопушенето. Според него при прекосяването от елементарните цигарите към бездимните други възможности, качването на тегло ще е по-малко, за разлика от това при прекъсване напълно на пушенето, поради запазването на ритуала и приемането на търсената доза никотин от пушачите.

"Преминаването към бездимен артикул, когато се употребява като стъпка за следващ цялостен отвод от пушене, води до по-лесен отвод на цигарите с по-малко повишаване на тежестта, в сравнение с внезапното прекъсване, постоянно съпроводено с качване на доста килограми ", съобщи професор Зимлихман.



Лекарите припомнят, обаче, че най-хубавото, което всеки пушач може да направи, е да спре изцяло използването на артикули с тютюн или никотин и това е крайната цел, към която би трябвало да се стремим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР