Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на

...
Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на
Коментари Харесай

Съкрушителна Победа! Ето Кой Е Новият Президент На Украйна, Никой Не Очакваше Това!

Резултатите от националния екзитпол бяха оповестени незабавно след затварянето на изборните секции, съобщи ТАСС. Анкетата е проведена от Украинския център за стопански и политически изследования " Александър Разумков ", фондация " Демократични начинания ", носещ името на Илка Кучерива и Киевския интернационален институт по социология.

" Няма да има някакъв възторг, просто желая да кажа " Благодаря! " на моите родители за поддръжката, на моята брачна половинка - за силата и издръжливостта, на украинците, които ме поддържаха - благодаря, на тези, които направиха различен избор - давам обещание, че в никакъв случай няма да ви подведа ", сподели Володимир Зеленски пред своите последователи.

Те го посрещнаха с тържествуване в щаба му незабавно след оповестяването на резултатите от екзитпола след затварянето на изборните секции, които демонстрираха безапелационната му победа на президентските избори със 73 % от гласовете на втория тур. Самият той реагира умерено, беше немногословен и излезе от залата незабавно след изказването си, съобщи ТАСС.

Действащият държавен глава на Украйна Петро Порошенко призна резултатите от гласуването, само че съобщи, че няма да излиза от политиката, предава ТАСС.

" Следващият месец ще се разделя с поста държавен глава, по този начин взеха решение украинците. Приемам това решение. Но желая да подчертая дебело, че не напущам политиката ", съобщи той.

Освен това Порошенко изрази подготвеност да помогне на Владимир Зеленски да влезе в държавните каузи преди момента на инаугурацията.

Порошенко има желание да подпише езиковия закон преди да напусне поста. " Нашият екип ще пази украинския език. И не става дума единствено за това, което към този момент направихме: квоти, песни, филми, радио, книги. А в случай че идната седмица Върховната рада утвърди закона за езиците, аз ще бъда благополучен и горделив, че ще имам опция да го подпиша като президент ", съобщи настоящият държавен глава на Украйна, представен от украинският портал " Страна ". Изданието напомня, че ръководителят на локалния парламент Андрей Парубий е декларирал, че в четвъртък, 25 април, Върховната рада ще гласоподава на второ четене законопроекта за действието на украинския език като държавен.

Зеленски побеждава с най-големия резултат за цялата история на Украйна. Той получава 78,8% от вота на гласувалите на втория тур против 21,2% за Порошенко.

Предишният най-голям резултат е регистриран през 1991 година, когато Леонид Кравчук получава 61,59% от гласовете на гласоподавателите, а неговият съперник Вячеслав Чорновол - 23,27%.

През 1994 година Леонид Кучма побеждава Кравчук с 52% против 45,06%. През 1999 година Кучма става единственият до момента държавен глава, който е избран отново за втори мандат.

На изборите той побеждава Пьотр Симоненко с 56,25% против 37,8%.

През 2004 година окончателните резултати от гласуването са избрани на III тур: побеждава Виктор Ющенко (51,99%), а втори е Виктор Янукович (48,95%).

През 2010 година във втория тур побеждава Виктор Янукович (48,95%), а неговият конкурент Юлия Тимошенко остава с 45,47%. През 2014 година Петро Порошенко победи на първи тур с 54,7% от гласовете, а втора още веднъж остава Юлия
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР