Резултатите от изследване на компанията Гугъл, което тества квантовото превъзходство

...
Резултатите от изследване на компанията Гугъл, което тества квантовото превъзходство
Коментари Харесай

Гугъл е постигнал „квантовото превъзходство“?

Резултатите от проучване на компанията Google, което тества квантовото предимство благодарение на процесор, допускащ да се създадат комплицирани калкулации за малко повече от 3 минути, вместо за 10 хиляди години, са оповестени в сп. " Нейчър ", съобщи Агенция Франс Прес.

Информация за проучването по простъпка изтече през септември. Тя за малко се появи на уеб страницата на НАСА, преди да бъде изтрита. За проучването се загатва и в броя от 21 септември на в. " Файненшъл таймс ".
 
., in partnership with and, demonstrated the ability to compute in seconds what would take even the most advanced supercomputers thousands of years. How this collaboration achieved a milestone known as quantum supremacy:
— NASA (@NASA)

Учени от компанията разясниха, че основали процесор, който може да направи комплицирани калкулации за 200 секунди , до момента в който на суперкомпютър от типичен тип ще са му нужни 10 хиляди години за задачата.
 
Гугъл claims 'quantum supremacy'; others say hold on a qubit
— Reuters (@Reuters)

" Това феноменално ускорение спрямо всички познати типичен логаритми е самобитно тестване на квантовото предимство ", декларират учените в " Нейчър ".

" Специфичните за тестването калкулации са стадий по пътя към основаване на упования в света на информатиката повсеместен квантов компютър. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР