Резултатите от изпитите по български език и литература и по

...
Резултатите от изпитите по български език и литература и по
Коментари Харесай

Резултатите от изпитите след 7-ми клас са публикувани

Резултатите от изпитите по български език и литература и по математика след 7-ми клас, които служат за кандидатстване в гимназиите, към този момент са оповестени, оповестиха от Министерството на образованието.

Оценките от националното външно оценяване са оповестени на профилирания уебсайт https://priem.mon.bg/. Профилите са самостоятелни, а за постигане до тях е належащо да се вкарат входящият номер и кодът за достъп, вписани в служебната записка, която учебните заведения издават на всеки седмокласник за присъединяване в Националното външно оценяване.

В профила на ученика ще бъдат оповестени също резултати от олимпиади или надпревари, които се зачитат за кандидатстване в учебни заведения. Максималният брой точки от изпит е 100.

На изпитите след 7-ми клас тази година се явиха малко над 61 хиляди възпитаници. За първи път тази година работите се ревизират напълно електронно, а поради провеждането на матурите месец по-късно от до момента, срокът за изнасяне на резултатите беше сгънат до 5 дни - два пъти по-малко от предишни години.

Документи за банкет в гимназиите ще се одобряват от 3 до 5 юли . Първото класиране ще бъде оповестено на 11 юли, второто - 18 юли, а третото - на 23 юли. Тази година за първи път документите ще се подават напълно онлайн. Образователното министерство популяризира пояснение малко по малко по какъв начин се кандидатства. При предпочитание родителите още веднъж могат да отидат в така наречен училища-гнезда за банкет на документи, където чиновниците ще вкарат желанията на кандидат-гимназистите онлайн вместо тях.

Още детайлности за кандидатстването - тук.

Как се образува балът за кандидатстване - тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР