Резултатите от гласуването в транспортната комисия на ЕП по докладите

...
Резултатите от гласуването в транспортната комисия на ЕП по докладите
Коментари Харесай

Джамбазки и Слабаков: Компромис в борбата срещу несправедливия пакет „Мобилност“ няма

Резултатите от гласуването в транспортната комисия на Екологичен потенциал по отчетите от пакета „ Мобилност “ демонстрират де факто, че съглашение няма. Обикновено след междуинституционалните договаряния отчетите се одобряват със съществено болшинство, защото е реализиран компромис. Очевидно е, че към този миг подобен липсва.

Това се споделя в позиция на евродепутатите от Вътрешна македонска революционна организация в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация – и Андрей Слабаков  Андрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 година приключва ВИТИЗ, компетентност " Кино и, които са част от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Новаков: Възможно е Европейска комисия да промени част от наредбите в пакет "Мобилност "

За да влезе в действие, съглашението в този момент би трябвало да бъде утвърдено от министрите на Европейски Съюз и след това в пленарната зала на Парламента. Това обаче може би ще се забави във времето, показват още в позицията си българските евродепутати. Доводите им са, че през декември месец предходната година Валдис Домбровскис (изпълнителен заместник-председател на Европейска комисия с сектор стопанска система в полза на хората) съобщи, че предложенията за връщане на камиона и рестрикциите по отношение на комбинирания превоз не подхождат с упоритостите на Европейската комисия по отношение на зелените политики.

Радваме се, че след 3 години повторение по какъв начин празните камиони мърсят околната среда въпреки всичко нашият глас към този момент се чува. Също по този начин е ясно, че законодателните оферти по пакет „ Мобилност “ ще бъдат оспорени в Съда на Европейски Съюз още в деня, в който влязат в действие. Последното гласоподаване е просто част от една доста дълга битка в отбрана на българските превозвачи и транспортни служащи. Това, което можем да извлечем като позитив, е яснотата, че компромис няма, показват още в позицията си от делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в ЕКР.

Припомняме, че на 21 януари в Европейския парламент в Брюксел се организира епизод следващ от сагата с пакета „ Мобилност “. Комисията по превоз и туризъм побърза да утвърди „ съглашението “, реализирано на триалог сред Съвета, Парламента и Комисията доскоро повече от месец. Тогава договарянията бяха извършени по метод, който би бил заслужен за Съюз на съветските социалистически републики, само че не и за съвременна демократична институция каквато претендира да е Европейският съюз, а точно - подмолно и тайно. Точно това предложение бе гласувано през вчерашния ден от отрасловата комисия в Екологичен потенциал.

Джамбазки: Водим тежки договаряния по отношение на бъдещето на злощастния Мобилен пакет

Докладът за командироването на водачите беше признат с 27 гласа „ за “, против 22 гласа „ срещу “ и 0 гласа „ въздържал се “. Вторият отчет по отношение на разпоредбите за интервалите за почивки беше признат с 27 гласа „ за “, против 17 гласа „ срещу “ и 5 гласа „ въздържал се “, а третият отчет, отнасящ се до достъпа до пазара за транспорти на товари, събра малко по-сериозна поддръжка и беше признат с 32 гласа „ за “, против 17 гласа „ срещу “ и 0 гласа „ въздържал се “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР