Резултатите от ДНК експертизите се очаква да са готови до

...
Резултатите от ДНК експертизите се очаква да са готови до
Коментари Харесай

Мистерията с взривилия се автобус се заплита: Нямало е туби с гориво

Резултатите от ДНК експертизите се чака да са подготвени до дни, с цел да може сигурно да бъдат разпознати жертвите при случая на автомагистрала " Струма ", сподели шефът на Националното разследване Борислав Сарафов.

Заедно с македонските им сътрудници са прецизирали метода, по който ще се работи за следствието на случая. За момента няма да се организира редом досъдебно произвеждане в РСМ. Предстои сложна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, които ще дадат отговор на доста въпроси.



На мястото на случая Сарафов и представителят на основния прокурор - Сийка Милева, разговаряха с основния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и ръководителя на Прокуратурата за битка с проведената престъпност и корупция на Северна Македония - Вилма Русковска.

България чака Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на починалите в пожара на автомагистрала " Струма ", с цел да приключи работата по ДНК експертизите, стана ясно от думите на Сарафов.



" С всеки минал час се обяснява картината, вървят разпити на избавените. На място вървят разпити на очевидци на случая. Няма данни в рейса да е имало в допълнение транспортирано гориво. Все още не е ясно гърмежът, за който приказват очевидци, от какво е провокиран ", разяснява още Сарафов.

Другите три рейса са се движили 15-20 минути по-напред от този, който се е запалил. В авариралия рейс е имало и втори водач, само че не е ясно дали е измежду избавилите се.

Според Борислав Сарафов рейсът е било относително нов - на към три години. 

" По делото работи доста огромен екип, работи се широкомащабно. Няма да пестим старания да разкрием в оптимално къси периоди аргументите за нещастието ", сподели Сарафов. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разяснява, че  Северна Македония.

Собственикът на транспортната компания е споделил, че 20 години има транспортна компания и досега не е имало никакъв случай. Ще се изиска цялата документи за всичките рейсове на компанията - в какво положение са, по кое време са минали на механически обзор. Документите ще бъдат изпратени на българските проверяващи, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР