Резултатите от ДНК експертизата и трасологичната такава сочат, че по

...
Резултатите от ДНК експертизата и трасологичната такава сочат, че по
Коментари Харесай

Адвокатът на Георги Георгиев: Според експертизите по него няма никакви следи от Дебора

„ Резултатите от ДНК експертизата и трасологичната такава сочат, че по Георгиев няма каквито и да било следи от кръв или различен биологичен материал от потърпевшата Михайлова “, съобщи юристът наобвиняемия Георги ГеоргиевВалентин Димитров в предаването„ “.

„ Извършена и трасологична експертиза от стъпка от обувка, открита на местопроизшествито, съпоставена е с обувките, конфискувани от Георгиев, и експертизата е безапелационна, че това не са неговите обувки, не дават отговор нито по тип, нито по мярка “, добави той.

По думите му облеклата и обувките са конфискувани от къщата на Георги часове след случая и не е допустимо да са били изпрани.

Споредзащитата тези обстоятелства категоричнооборват тезата, че Георги Георгиев е нападател наДебора Михайлова.

По думитена Валентин Димитров те не са били осведомени с доказателствата, по които Георги Георгиев се притегля към наказателна отговорност.

Той твърди също, че няма доказателства, че в нощта на нападението Георгиев е пътувал от родното си село до Стара Загора, каквато информация се появи в свидетелски показания.

„ Подзащитният ни е арестуван за закани за ликвидиране съгласно прокуратурата, към което дело е присъединено това за телесната щета на Михайлова. По делото за телесната щета Георги продължава да няма каквато и да е мярка за неотклонение. Обвиненията за заканите за ликвидиране са просто несериозни – „ заканил се с ликвидиране на Михайлова, като размахал заплашително ръце към нея, тя му споделила, че не го е виждала сърдит, след което я ритнал по крайници “ “, уточни юрист Димитров.

Защитата на Георгиев е поискала да смени правосъдния регион, в който се води досъдебното произвеждане. По думите муразследването се води едностранчиво и необективно.

„ Депозирали сме искане до и.ф. основен прокурор, защото върху магистратите и движимостите лица от Старозагорския правосъден регион се оказва невиждан напън. Бяха отстранени зам.-окръжният прокурор, наблюдаващия прокурор, вещото лице не за друго, а за изразено от тях вътрешно разбиране, друго от публичния яд “, сподели още юристът.

bTV потърси и прокуратурата за коментар:

„ Считаме, че сме събрали безапелационни доказателства, че обвиненото лице е направило закононарушенията за които са му били предявени три обвинявания за тежки умишлени закононарушения. Удовлетворени сме от днешното решение на съда, с което настояването за изменение на мярката за неотклонение беше оставено без почитание “, сподели наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева.

Калайджиева не пожела да отговори на въпрос, обвързван с резултатите от ДНК експертизите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР