Резултатите на Македония в предотвратяването на корупцията са „откровено разочароващи“,

...
Резултатите на Македония в предотвратяването на корупцията са „откровено разочароващи“,
Коментари Харесай

Европейската антикорупционна служба нарече Македония разочароваща

Резултатите на Македония в предотвратяването на корупцията са „ искрено разочароващи “, счита антикорупционното тяло на Европейския съвет и прикани управляващите в страната да подхващат дейности, написа американското издание The New York Times, представено от ИА " Фокус ".
В отчет на „ Група страни против корупцията “ (GRECO) за осъществяване на рекомендациите към Скопие се отбелязва, че страната „ не е постигнала забележителен прогрес “ в използването на рекомендациите за попречване на корупцията измежду членовете на Народното събрание и правосъдните магистрати, направени преди четири години.
В документа на организацията се установи, че единствено 6 от 19-те рекомендации са приложени приемливо и нито една препоръка засягаща депутатите не е приложена даже отчасти, отбелязва американското издание. Все отново в отчета се отбелязва, че Македония е постигнала стеснен прогрес във връзка с предотвратяването на корупцията измежду правосъдните магистрати.
GRECO означи, че се основават нови консултативни и надзорни органи, които да спомагат на съдиите и прокурорите за използването на разпоредбите в ежедневната процедура, само че предизвести, че управляващите ще би трябвало да преразгледат подобренията, когато стане налична по-конкретна информация.
В заключението на отчета се отбелязва, че настоящето доста ниско равнище на осъществяване на рекомендациите е „ световно незадоволително “ за Македония/
„ Ню Йорк Таймс “ отбелязва, че в петък главната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ е разкритикувала остро държавното управление по отношение на отчета и е декларирала на премиера Зоран Заев, че Македония „ няма да влезе в НАТО и Европейски Съюз “, в случай че не се оправи с престъпността и корупцията.
Изданието напомня, че след подписването на контракта за името с Гърция, Европейският съюз означи, че Скопие може да стартира присъединителен развой, само че прикани управляващите да реализират резултати в промените, изключително за битката с корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР