Резултатите на 11 компании рязко се влошаватВ страната има 59

...
Резултатите на 11 компании рязко се влошаватВ страната има 59
Коментари Харесай

Печалбата на 59 фирми нарасна с над 10 млн. лв.

Резултатите на 11 компании внезапно се утежняват


В страната има 59 нефинансови предприятия, които освен регистрират огромни облаги, а и се развиват с извънредно бързи темпове. Към края на 2017 година чистите доходи в държавната хазна от корпоративен налог на 59 сдружения са се нараснали с над 1 млн. лева, написа в доклада на Националната организация за доходи за активността й през предходната година. При състояние, че корпоративният налог е 10%, се оказва че облагата на тези 59 сдружения се е нараснала с над 10 млн. лева Общият размер на платения от тези компании корпоративен налог е повишен със 177,3 млн. лева

Нефинансовите предприятия, чийто финансови резултати се усилват най-вече са от икономическите действия: “Далекосъобщения ”, “Добивна индустрия ”, “Преработваща индустрия ”, “Електроразпределение ”, “Производство на ветеринарни артикули ”, “Търговия на едро с фармацевтични артикули, здравна техника и инсталация ”, “Спомагателни действия във въздушния превоз ”, “Неспециализирана търговия на едро ”. Но любопитното е, че една от фирмите, която е оповестила растеж на облагата си с повече от 10 млн. лева, работи в бранша “Производство на игри и играчки ”.

Докато тези 59 сдружения се развиват извънредно сполучливо, други 11 са оповестили сериозен спад на финансовия резултат. Към края на 2017 година чистите доходи в хазната от корпоративен налог на 11 сдружения са намалели с повече от 1 млн. лева по отношение на миналата година. Това значи, че тяхната облага се е свила с над 10 млн. лева Общият размер на приходите в държавния бюджет от тези сдружения е с 29,4 млн. лева по-малък от миналата година. Тези 11 предприятия са от икономическите действия: “Планиране, съгласуване и ръководство на електроенергийната система на България ”, “Производство на сода ”, “Производство на храна и питиета ”, “Далекосъобщения ”, “Електроразпределение ”, “Добивна индустрия ” и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР