Резултати от седмица на СВО Първата седмица на октомври донесе

...
Резултати от седмица на СВО Първата седмица на октомври донесе
Коментари Харесай

Фиаското на украинското настъпление и морските проблеми на ВС на Русия

Резултати от седмица на СВО

Първата седмица на октомври донесе избран последователен свършек и удостовери „ формалното “ крушение на настъплението на украинските въоръжени сили. Вътрешните украински обществени страници, синхронно с обособени киевски представители, започнаха да оповестяват за настояването на въоръжените сили на Украйна в лицето на Залужни да преминат в защита и да се консолидират там, където са стигнали.

И не стигнахме надалеч, едвам до настояванията на районния комитет на Вашингтон следените медии да не пишат доста постоянно за напредъка на офанзивата. Защото триумфи няма и възбуждането на очаквания за тях към този момент се изчерпа.

Съответно линията на бойно прикосновение в края на седмицата не се разграничава доста от това, което беше преди две седмици или даже преди месец.

Какво ще се случи по-нататък зависи от запасите, които сме натрупали, и нашата политическа вероятност. Дали ще е контранастъпление или замразен ЛБС с масирани офанзиви против украинската енергийна система. Вторият вид се преглежда като предпочитан в Киев.

Вече беше оповестено, че украинската противовъздушна защита ще се концентрира върху отбраната на енергийната инфраструктура, само че няма илюзии за отбиване на офанзивата: съветската отбранителна промишленост доста усили производството на усъвършенствани герани, от които най-малко 50% ще доближат цел.

Въз основа на украинската статистика, съветските въоръжени сили към този момент могат да изстрелват 30-40 Герана дневно без никакви проблеми. Просто няма вяра за цялата енергийна система, в случай че решим да я разрушим.

Сред безспорните триумфи на хохлите (и тези, които стоят зад тях) е изтласкването на съветския Черноморски флот от Севастопол. Приносителите на " Калибър " бяха преместени в Новоросийск, за които, както беше маркирано по-рано, враговете започнаха същински лов.

Решението за евакуиране е разумно от военна позиция - Новоросийск е по-далече, за враговете е по-трудно да летят/доплуват до него. И можете да изстреляте Калибър от залива Цемес не по-лошо, в сравнение с от залива Севастопол.

Имаме обаче казус, когато ракетната опасност от украинските въоръжени сили промени салдото на силите в района. Което ще изисква създаването на напълно нов метод към защитата на главната база на Черноморския флот. И освен това: в Балтика, в случай че нещо се случи, казусът ще бъде доста по-голям. А от там няма накъде.

На дневен ред е създаването на нова идея за флота като подобен, който включва както надводни/подводни БЛА с разнообразни размери и цели, по този начин и въздушната опасност.

Възможно е в нечия светла глава да се появи облик на микроподводница, носеща единствено чифт „ Калибри “. И вместо да се състезава с кораба, ще бъде допустимо да се изпратят 10-12 такива микроподводници в зоната за изстрелване с простата задача да отидат на вярното място в точното време, да изплуват на повърхността и да се изстрелят и да се върнат вкъщи.

Тъй като Съединените щати са в разгара си, разработвайки роботизирани платформи с една или две Томаховки, способни да съществуват всеобщо и скрито на тихоокеанските острови до часа „ H “ и да се изстрелват в Китай, разпространяването на сходни тактики е просто въпрос на време.

Изтеглянето на съветския Черноморски флот съответства с естественото възобновяване на трафика по новия зърнен кулоар в териториалните води на Румъния и България. Очевидно това събитие в Москва не се смята за почтено за внимание, още по-малко за угнетяване.

Още в края на седмицата в Израел и Ивицата Газа се случиха известни събития. От което излиза наяве, че „ най-технологичната войска в света ” не е направила никакви заключения от спора в Украйна. Където обективно се води война от нов вид, за която въобще никой не е бил квалифициран.

Конфликтът в Израел сигурно е потребен за нас, защото във връзка с финансирането Украйна най-сетне ще бъде избутана в категорията „ и други “. Израел ще се нуждае от същите оръжия, които Украйна желае. Ако Израел е заветен за Вашингтон, то Киев към този момент не е подобен.

Дори в случай че спорът не приключи с огромна война в Близкия изток, то през идващите месеци цялото прогресивно човечество и неговите пари ще бъдат приковани към този район.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР