Резултати от проверката на активите и стрес тестовете на 6-те

...
Резултати от проверката на активите и стрес тестовете на 6-те
Коментари Харесай

Резултати от проверката на 6-те банки може и да не се обявят

Резултати от инспекцията на активите и стрес тестванията на 6-те български банки от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) може и да не се разгласят обществено, научи Mediapoool от представители на виновните институции.

В края на 2018 година ЕЦБ избра шест български банки – УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ОББ, ПИБ, ЦКБ и Инвестбанк, на които при започване на 2019 година назначи инспекция на активите. Инспекцията към този момент е към своя край и съгласно формалния проект за деяние на българските управляващи резултатите трябваше да са подготвени до юни/юли 2019 година

На този стадий нито една българска институция не знае по кое време и дали ЕЦБ ще разгласи обществено резултатите от инспекцията си. За съпоставяне, предходната огромна инспекция на активите на банковата система, която Българска народна банка организира през 2016 година поради банкрута на КТБ, беше с авансово оповестена дата за обявяване на резултатите, която се знаеше месеци по-рано – 13 август.

Сега авансово оповестена дата няма, а осведомени с процеса са безапелационни, че проверяваните търговски банки могат да откажат техните резултати да бъдат оповестявани пред обществеността.

Междувременно, възможностите на държавното управление да съблюдава личния си график, съгласно който България трябваше да влезе по едно и също време в Банковия съюз на Европейски Съюз и в предверието на еврозоната до края на юли 2019 година, клонят към нула.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР