Резултати от изследванията за ефективността на ваксината на Пфайзер и

...
Резултати от изследванията за ефективността на ваксината на Пфайзер и
Коментари Харесай

До две седмици ще се знае ефикасна ли е ваксината на Пфайзер срещу новия щам |

Резултати от проучванията за успеваемостта на имунизацията на " Пфайзер " и " Бионтех " против новата разновидност на ковид ще се появят в околните две седмици, разгласи пред немския тв канал Це Де Еф ръководителят на непрекъснатия комитет по имунизациите на немския институт по вирусология " Роберт Кох " Томас Мертенс.

" Според данните, с които разполагаме в този момент, имунизацията би следвало да работи. Смятаме и се надяваме, че ще получил резултати след седмица или две, с цел да можем да кажем тъкмо по какъв начин препаратът работи на разновидността ", сподели специалистът. Той добави, че в случай че се постанова, имунизацията ще може да бъде модифицирана в " релативно къси периоди ".

За новата разновидност на ковид заяви английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок на 14 декември. Според английски учени с този вид на новия ковид евентуално е обвързвано бързото разпространяване на болестта в югоизточната част на Англия. На 19 декември английският министър председател Борис Джонсън заяви, че по предварителни данни новата разновидност може да е до 70 на 100 по-силно заразна и посочи, че към този момент няма данни да е по-смъртоносна.

На 24 декември в Германия е регистриран първият случай на заразяване с новата разновидност на ковид. Положителният тест бил при жена, пристигнала от Англия с полет до Франкфурт на Майн. Тя е в изолираност. Мутацията на вируса към този момент е открита в голям брой страни в Европа и по света. Заради нея бе наложена транспортна обсада на Англия, която бързо бе анулирана, само че доста страни по света не престават да ползват ограничавания.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР