Резултатът от регионалния вот в Италия проведен в 7 области

...
Резултатът от регионалния вот в Италия проведен в 7 области
Коментари Харесай

Резултатите от регионалния вот засилиха позициите на премиера

Резултатът от районния избор в Италия извършен в 7 области сподели резистентност на съуправляващата Демократическа партия, която резервира ръководството си в трите области – Тоскана, Кампания и Пулия. В Лигурия, досегашния шеф от дясното пространство Джовани Тоти със своя партия остана на власт, по този начин както и Лука Дзая във Венето.

От този избор се установяват няколко значими и забавни моменти – сривът на претендентите на антисистемното придвижване „ Пет звезди”, което ръководи с лявата Демократическа партия, и на крайнодясната „ Лига” и триумфът на самостоятелния метод на досегашните регионални шефове в 5 от районите.

Абсолютен народен връх реализира Лука Дзая във Венето. Само със своята гражданска листа, той получи над 45% от гласовете и като член на „ Лига” в листа дружно с нея и другите десни партии събра общо 75%.

Куриоз е, че в тази листа, „ Лига” посредством Салвини има единствено 15%.

Уникалното предимство на Дзая се дължи на това, че познава добре характерностите на локалното население и ръководството му бе сполучливо преди, по време и след карантината.

Същия метод има и демократът Винченцо Де Лука на област Кампания и достижението му е също рекордно - над 67% от гласовете.

На трето място е Джовани Тоти на Лигурия с съвсем 56% от гласовете, като 22% от тях са от неговата гражданска листа Cambiamo - „ Да променим “, а останалите са от другите десни партии.

От политическа позиция резултатите от районния избор и от референдума затвърдиха и укрепиха позициите на премиера Джузепе Конте.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР