Резултатът от пилотен проект за ранно детско развитие в шест

...
Резултатът от пилотен проект за ранно детско развитие в шест
Коментари Харесай

Шест столични детски градини се включиха в пилотен проект за ранно детско развитие


Резултатът от пилотен план за ранно детско развиване в шест софийски детски градини показаха през днешния ден заместник-кметът на София доктор Тодор Чобанов и Мая Василева – " Киндиру България ". В плана, почнал предходната година и траял 27 седмици, се включиха 241 деца от трета и четвърта група на шест столични детски градини. Децата, работили по профилираната стратегия " Киндиру ", реализираха доста по-високи резултати.

Интелектуалното, общественото, физическото и прочувственото развиване на децата, обучавани по австралийската система за ранно детско развиване KindyROO, е доста по-добро от децата, които вършат общоприети физически интензивности.

Децата са групирани по случаен принцип в контролна и пробна групи. Анализът на тестовите резултати от предварителния и заключителния скрининг демонстрираха, че децата в контролната група са постигнали типичното развиване, което се чака да реализират за миналия интервал време. При петгодишните постигнатото развиване е с 5 и 6% нарастване, а при шестгодишните 6 и 7%. Децата работили по профилираната стратегия " Киндиру "  постигнаха доста по-високи резултати за същия интервал. При петгодишните постигнатото развиване е с 14 и 22% нарастване, а при шестгодишните с 15 и 21%. Първата цифра е резултат от тридневни практики, а втората при повторение на упражненията 5 дни в седмицата. Второто извънредно значимо достижение е, че децата, които са посочили действие на по-ниско равнище в първичния тест, след края на профилираната стратегия всеобщо се качват в горни равнища.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР