Резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, направен днес

...
Резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, направен днес
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев е с отрицателен PCR тест

Резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, изработен през днешния ден следобяд, е отрицателен, оповестиха от прессекретариата на президента по отношение на постъпили журналистически въпроси.

По новите правила за карантиниране, това дава право изолацията да бъде прекъсната.

Премиерът Кирил Петков също е с отрицателен PCR тест и това му даде опция да реализира срещата с представителите на " Възраждане ". И министър-председателят, и президентът са с сложена бустерна доза ваксина.

Припомняме, че президентът и представителите на неговия екип, взели участие в съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник, се самоизолираха заради положителната проба за коронавирус на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който също взе присъединяване в заседанието.

Карантинирани бяха всичките 28 участници в КСНС като се изключи зам.-председателя на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който е преболедувал COVID-19 преди по-малко от три месеца. Под карантина е и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който не съумя да взе участие директно в митинга против зеления документ в сряда, а се включи по видеовързка.

Председателите на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и на " ИТН " - Десислава Атанасова и Тошко Йорданов, както и лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов също се самоизолираха.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова, която понастоящем е народен представител от ГЕРБ, е призната в болница с COVID-19. Това съобщипо-рано днес в коридорите на Народното събрание здравния министър Асена Сербезова.

Вчера Петкова взе участие в пленарно съвещание и такова на енергийната комисия, заради което, съгласно Сербезова, останалите депутати в комисията подлежат на самоизолация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР