Резултатът от парламентарните избори във Великобритания беше приветстван като победа

...
Резултатът от парламентарните избори във Великобритания беше приветстван като победа
Коментари Харесай

Победата на Борис Джонсън поставя бъдещето на Великобритания под съмнение

Резултатът от парламентарните избори във Англия беше приветстван като победа за британския, шотландския и ирландския шовинизъм - и това би могло да докара до края на Обединеното кралство, разяснява " Ройтерс ".

Смазващата победа на Борис Джонсън ще му разреши да изведе Обединеното кралство от Европейския съюз идващия месец, само че това би могло да докара до разпада на съюза, който от епохи обвързва Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

Въпреки че Консервативната партия на Джонсън разгроми опозицията в огромна част от Англия поради обещанието му да реализира Брекзит, шотландските националисти сграбчиха 48 от общо 59 депутатски места в Шотландия.

В Северна Ирландия последователите на обединена Ирландия завоюваха повече места, в сравнение с тези в провинцията, които желаят да останат част от Обединеното кралство, за първи път след разделянето през 1921 година, което раздели английския север от Република Ирландия на юг.

По време на предизборната акция Джонсън съобщи, че е зает със съюза и отхвърли обвиняванията, че неговото съглашение за Брекзит ще сътвори икономическа преграда сред Англия и Северна Ирландия.

" На този стадий наподобява по този начин, като че ли това еднонационално консервативно държавно управление получи мощен нов мандат да реализира Брекзит и не просто да реализира Брекзит, само че да сплоти тази страна и да я придвижи напред ", посочи Джонсън през днешния ден.

Но съперници подчертаха, че точно обръщането на Джонсън към британския шовинизъм с обещанието му да " реализира Брекзит " за сметка на ползите на Шотландия и Северна Ирландия, са били основни за неговия триумф.

Както триумфиращите шотландски и ирландски националистически водачи, по този начин и победените съперници видяха успеха на Джонсън като потегляне по пътя към разпадането на Обединеното кралство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР