„Резултатът от днешните избори е глас за по-силна Европа“, заяви

...
„Резултатът от днешните избори е глас за по-силна Европа“, заяви
Коментари Харесай

Макрон: Резултатът е глас за по-силна Европа

„ Резултатът от днешните избори е глас за по-силна Европа “, съобщи новият остарял френски президент Еманюел Макрон.

Той приказва пред свои последователи на Марсово поле, в подножието на Айфеловата кула в Париж, откакто завоюва на втория тур на вота за държавен глава против извънредно дясната си съперничка Марин Льо Пен. Докато го чакаха, звучеше „ Ода на насладата “ от Девета симфония на Лудвиг ван Бетовен – химнът на Европа.

„ Знам, че някои гласоподаваха за мен не поради концепциите ми, а с цел да спрат крайната десница. Искам да им благодаря “, сподели Макрон.

Речта му бе прекъсвана неколкократно от викания „ Макрон президент! “ Той спря последователите си, когато започнаха да освиркват Марин Льо Пен.

Преизбраният президент се обърна към гласувалите за Льо Пен и съобщи, че от този миг не е претендент на единия лагер, а е президент на всички. Макрон сподели, че проблемите, които са предиздвикали тези хора да гласоподават за извънредно дясната лидерка, би трябвало да намерят отговор и ще е негова отговорност да го даде. Той даде обещание да построи мостове към разочарованите гласоподаватели.

Не мина и без войната в Украйна. Макрон бе безапелационен, че Франция би трябвало да играе водеща роля по този въпрос.

„ Франция би трябвало да направи по този начин, че гласът й да бъде чут, да покаже яснотата на избора си и да построи силата си във всички области. Предстоящите години сигурно няма да бъдат спокойни, само че ще бъдат исторически “, безапелационен бе президентът.

Макрон е измежду европейските водачи, които най-често беседват за Украйна с съветския президент Владимир Путин.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР