Резултатът обаче е рязко подобрена производителност на лаптопаЪпгрейдът на лаптоп

...
Резултатът обаче е рязко подобрена производителност на лаптопаЪпгрейдът на лаптоп
Коментари Харесай

Samsung: Ъпгрейдът с SSD е елементарна задача

Резултатът обаче е внезапно усъвършенствана продуктивност на преносимия компютър

Ъпгрейдът на преносим компютър с SSD 860 EVO може да отнеме и единствено 30 минути с клониране на информацията

Всеки компютърно-грамотен консуматор може собственоръчно да направи ъпгрейд на преносимия компютър си с бърз SSD за по-малко от час, стана ясно на особено събитие в София във връзка новите SSD устройства 860 EVO и 860 PRO на Samsung.

Инсталирането на самите SSD дискове се оказа обикновена задача за част от гостите на събитието – фотографи, блогъри и представители на медии, които персонално обновиха своите портативни компютри.

Ъпгрейдът за всеки обособен компютър по време на събитието варираше от 47 до 63 минути на машина според от размера на информацията, която трябваше да се клонира на SSD диска. А най-бързата настройка се случи за рекордните 35 минути.

На място бяха направени проби на скоростта на зареждане на машините преди и след инсталиране на новата настройка 860 ЕVO. При компютърите с хард диск времето за пускане бе понижено от три до четири пъти. Преди ъпгрейда машините зареждаха за 32 до 40 секунди, а по-късно със SSD EVO за впечатляващите от 8 до 13,3 секунди.
още по тематиката
Чувствително усъвършенстване бе регистрирано също и при преносим компютър, работещ с по-старо потомство SSD. Преди ъпгрейда машината стартираше за 26 секунди, до момента в който с 860 ЕVO това лиши единствено 17 секунди.

„ Подмяната на общоприет хард с новите SSD дискове е съвсем интуитивна и действително всеки консуматор може самичък да ъпгрейдне преносимия компютър си без намесата на експерт ”, съобщи Анна Плугчиева, управител „ Ключови клиенти “ в Samsung България.

860 EVO е част от новите допълнения към SATA гамата на Samsung, комбиниращ последната 512GB и 256GB 64-слойна V-NAND технология, 8GB LPDDR4 мобилна DRAM памет и нов MJX контролер. Новата серия се предлага с 250GB, 500GB, 1TB, 2TB и 4TB потенциал, с размер от 2,5 инча за лични компютри и преносими компютри, както и с mSATA и M.2 форм фактор за ултра-тънки компютърни конфигурации.

До шест пъти по-дълга устойчива продуктивност предлага новата серия SSD 860, в съпоставяне със своя предходник, с помощта на усъвършенстваната технология Intelligent TurboWrite, със скорост на четене и записване надлежно до 550MB/s и 520MB/s.

Устройството е с усъвършенствана петгодишна лимитирана гаранция или до общо 2400 TBW за EVO серията и до 4800 TBW за PRO серията според от потенциала. Новият MJX контролер също по този начин разрешава по-бърза връзка с хост системата. Контролерът е задоволително продуктивен, с цел да се оправи с потока от данни на работната станция, като в същото време усъвършенства съвместимостта с операционната система.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР