Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепатани беше

...
Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепатани беше
Коментари Харесай

СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова

Резултатът, който постигнахме на изборите е доста добър. Подкрепатани беше решаваща в доста общини, в това число и в София за преизбирането на Йорданка Фандъкова. Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, като разбор на локалните избори съобщи кореспондент на БГНЕС.
" Сблъсъкът на изборите беше ляво – дясно и ние нямахме никакво съмнение да поддържаме Политическа партия ГЕРБ, тъй като ние сме членове на ЕНП, членове на едно политическо семейство и е разумно да бъдем дружно. Втората ни причина да подкрепим ГЕРБ е, че за нас Българска социалистическа партия не е опция нито в София, нито в България. Българска социалистическа партия остана една непроменена комунистическа групировка, която не заслужава да ръководи България “, съобщи Христов и добави, че опитът демонстрира, че левите водят страната ни до рецесии.
Главният секретар на партията Илия Лазаров сподели, че приносът на Съюз на демократичните сили е решителен за избора на Фандъкова и той се дължи на обстоятелството, че 25 000 гласа идват от техните поддръжници. " В рамките на нашите калкулации в страната ние сме получили над 150 000 гласа. Нашата тежест е сред 10 и 12% в съответните листи и на тази база имаме мотив за огромна горделивост от наша страна ".
Преизбраният на първи тур кмет на Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че Съюз на демократичните сили уголемява своите позиции в локалната власт. " Където и да погледнете, Съюз на демократичните сили има повече общински кметове и по-силно въздействие. Това е доказателство, че управлението на партията е направила верен избор, политиката с по-големите съдружни сътрудници е водена вярно, и тя ще дава още по-добри резултати в годините напред ".
Теодор Петков, за който излязоха достоверни данни, че на процедура взе участие в местен " Апартаментгейт ", само че все пак беше избран отново за кмет на столичния регион " Витоша " сподели, че на втория тур всички са се обединили против тях и са водели грозна и арогантна акция. " Тая голямо отчаяние и оскърбление от позицията на хората, с които сме работили в годините обратно, от това на втори тур да гласоподават за Мая Манолова. Това е доста тежка засегнатост и те съществено би трябвало да премислят своето позициониране в политиката ".
Антон Койчев разяснява, че залогът в София е бил огромен и нападна " Демократична България ". " Беше изработен нахален и доста лицемерен опит да бъде взета властта в София въз основата на лицемерия, на внушения, и извънредно неприятния номер, който изигра " Демократична България ", защото на балотажа имаше самобитен скрит план и техните претенденти станаха районни кметове благодарение на ДСБ ".
Защо Съюз на демократичните сили не участва на конференцията на съдружния си сътрудник ГЕРБ? Румен Христов отговори, че те са независима групировка, само че все пак подобен брифинг следва.
След локалния избор Съюз на демократичните сили завоюва 193 общински съветници, 10 кмета, кметове на кметства, като във Видин и Монтана са спечелили техните претенденти, а в Кюстендил и Плевен са подкрепили спечелилите, обобщава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР