Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да

...
Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да
Коментари Харесай

Румен Радев: На балотажа ще се сблъскаме с организирания вот на картела на статуквото

Резултатът все още дава оптимизъм, само че ще бъде неточност да си мислим, че изборите са предрешени. Това съобщи сегашния държавен глава и претендент за втори мандат Румен Радев в пръв коментар след края на изборния ден.

" На този балотаж ще се сблъскаме с партийно-организирания избор на картела на статуквото. Единственият метод да победим големите му запаси, да надделеем над лъжата, операцията и заканите е да бъдем мобилизирани ", счита той.

Според екзитполовете на социологическите организации Румен Радев и Илияна Йотова водят с огромна преднина пред проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Въпреки това идната неделя ще има балотаж на президентските избори.

" Едно е ясно - изборите демонстрираха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с авторитаризма. Опитите за мимикрия, операциите за да се разколебаят и объркат хората да не гласоподават, отговорността да се трансферира на други - очевидно не сполучиха ", акцентира още Радев.

Той поздрави и партиите, които влизат в идващия парламент. " Пред тях стои императивната задача да сформират държавно управление и това държавно управление би трябвало да бъде реформаторско, антикорупционно, обществено . Да бъде формирано транспарантно и да бъде подкрепено от ясно изразено болшинство, което да не оставя подозрение за нечестни зависимости ", съобщи още президентът.

" Ще разчитаме на партиите, които бяха с нас на тези избори и на всички български жители, които желаят България да бъде морена европейска страна ", съобщи той във връзка втория тур на вота.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР