Резултатът е предизвестен. Успехът за съставяне на правителство, независимо кой

...
Резултатът е предизвестен. Успехът за съставяне на правителство, независимо кой
Коментари Харесай

Слави Василев: Резултатът е предизвестен, начело на новия служебен кабинет ще бъде Атанас Пеканов

" Резултатът е предупреден. Успехът за сформиране на държавно управление, без значение кой държи мандата, с тази политическа обстановка, която виждаме, клони към нула ".

Коментара направи пред БНР политическият анализатор Слави Василев.

По думите му президентът Румен Радев до последно не е знаел на кого ще даде третия мандат за сформиране на държавно управление:

" Това е моят прочит на обстановката.... На който и да беше дал мандата, щеше да се провали. Дава го на Българска социалистическа партия поради почитание към гласоподавателите на партията. Когато президентът взема решение за връчване на мандат, той вниква в дълбочина по какъв метод ползите на страната - Шенген, еврото, законите за ПВУ... ".

Прогнозата на Слави Василев е, че идващите 5 месеца страната ще бъде ръководена от служебно държавно управление:

" Което е по-добрата вероятност пред България, в сравнение с да се сътвори държавно управление, подкрепено от ляво, дясно, център и така нататък, което да бъде оповестено като технократско ".

Според него кабинет, за който Бойко Борисов, Кирил Петков и Корнелия Нинова си свидлив ръцете, няма да има небосвод напред и ще има непрекъсната офанзива сред водачите.

Начело на новия длъжностен кабинет ще бъде актуалният вицепремиер Атанас Пеканов, изрече догадка политическият анализатор:

" Пеканов е едно от лицата, които прави усещане. Има още какво да учи, само че и натрупа опит. неговата кариера върви във напредък и наличието му в политиката ще бъде стабилно. Той е уместно лице, с цел да ознаменува смяната.... Ако и 49-ото Народно събрание се окаже в сходно положение и не може да сътвори стабилно болшинство. Тогава съзвездията на събитията биха предполагали един нов индивид - по тази причина загатвам Атанас Пеканов. Той би могъл да развие личния си политически облик. Той има политическо бъдеще. В него има доста капацитет и съм уверен, че президентът го вижда ".

Слави Василев счита, че казусът " NEXO " не е повода третият мандат да не отиде при " Демократична България ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР