Резулатите бяха оповестени след проведения в неделя референдум по темата.

...
Резулатите бяха оповестени след проведения в неделя референдум по темата.
Коментари Харесай

87% от кубинците одобриха проекта за нова конституция

Резулатите бяха оповестени след извършения в неделя референдум по тематиката. Одобрената конституция резервира еднопартийната система и плануваната стопанска система в Куба, само че за първи път признава правото на частна благосъстоятелност.

 На референдума гласоподаваха 7 848 343 жители на карибсикя остров На референдума гласоподаваха 7 848 343 жители на карибсикя остров © БГНЕС
Очаквано, новата проектоконституцията на Куба беше призната.
Алина Балсейро, ръководител на Кубинската национална изборна комисия: 86,85% от 7 848 343 дали своят вот са одобрили Конституцията.
706 400 души са дали своят вот с „ не “. 300 000 бюлетини са били невалидни.
 В Куба гласоподават на референдум за нова конституция В Куба гласоподават на референдум за нова конституция
Кубинците гласоподават на основен референдум за нова конституция. За първи път в документа се загатва частната благосъстоятелност, само че еднопартийната система се...

Критиците на плана считат, че като цяло той резервира кубинската система. Новата конституция вкарва поста министър-председател, който ще дели властта с президента, дава правото на юрист при арест, признава частната благосъстоятелност и съгласно ръководещите регистрира условията на новото време.
Анадис Чивас, жителка на Хавана: Има доста аргументи новите генерации да научат за измененията в конституцията, не цялостни промени, само че промени, които са положителни за народа.
Референдумът се организира без интернационалните наблюдаващи.

Предишната конституция на Куба беше в действие от 1976 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР