Резолюцията не е за“ или против“ България и това стана

...
Резолюцията не е за“ или против“ България и това стана
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: С резолюцията си ЕП сне доверие към управляващите и изрази подкрепата към българските граждани

„ Резолюцията не е „ за “ или „ срещу “ България и това стана ясно още по време на дебата. Дори немският министър по европейските въпроси Михаел Рот изясни, че сходни полемики са естествени и значими за всяка държава-членка на Европейски Съюз. В България има структурни проблеми и публично неодобрение, които са разследване от сегашното ръководство. Този спор и тази резолюция са напълно в отбрана на българските жители, които желаят смяна. “
Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова пред Нова телевизия.

Пенкова изясни, че над 50% от членовете на Европейския парламент са дали своят вот в поддръжка на резолюцията, като огромната част от тях са от лявоцентристкия набор, която включва либерали, зелени и левите партии. От ЕНП 6 евродепутати гласоподаваха „ за “ резолюцията и 23 с „ въздържал се “, които на процедура са подкрепили върховенството на закона в България, макар партийната линия на гласоподаване.

След сериозния отчет от страна на Европейската комисия, където се показа чисто експертна оценка за положението на правосъдната власт, медиите и корупционните проблеми в България, с резолюцията беше дадена и политическата оценка от единствения орган в Европейски Съюз, който се избира директно от европейските жители, а точно Европейския парламент. Доклада, резолюцията и публичното въодушевление са ориентирани единствено и само против сегашното ръководство, разясни Цветелина Пенкова.

„ Това е снемане на доверие от страна на Европейския парламент към ръководещите в България и в това време израз на поддръжка към българските жителите. Не одобрявам да се класифицира като главен принцип на демокрацията обстоятелството, че „ разрешаваме на хората да са на улицата и да стачкуват “, сподели евродепутатът.

На въпрос от студиото, има ли разделяне в Българска социалистическа партия в отношението към Елена Йончева, Цветелина Пенкова сподели: „ И госпожа Елена Йончева, и Българска социалистическа партия постоянно са се борили против корупцията и са защитавали българските жители. И не, няма има разделяне в Българска социалистическа партия “.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР