Резолюция относно позицията на Европейския парламент за отношенията между ЕС

...
Резолюция относно позицията на Европейския парламент за отношенията между ЕС
Коментари Харесай

ЕП предупреди Лондон: След Brexit няма да имате облаги, каквито има в ЕС

Резолюция по отношение на позицията на Европейския парламент за връзките сред Европейски Съюз и Англия след Brexit разискаха евродепутатите с основния договарящ Мишел Барние, съобщи кореспондент на Actualno.com.

Проекторезолюцията, готова от работната група на Народното събрание по отношение на Brexit и утвърдена от Председателския съвет (съставен от ръководителя на Екологичен потенциал и водачите на политическите групи, бел. ред.) твърди, че съглашение за асоцииране сред Екологичен потенциал и Обединеното кралство би могло да даде уместна рамка за бъдещи връзки. В същото време, текстът акцентира, че даже близко асоциирани страни със сходно законодателство не могат да се възползват от облаги или достъп до пазара, сходни на тези на страните членки на Европейски Съюз . Припомняме, че Англия се бори най-малко финансовият бранш да остане действително част от единния европейски пазар, само че към този момент Брюксел е твърдо срещу.
Остър звук
Съпредседателят на " Зелените " Филип Ламбер се обърна непосредствено към премиера на Англия Тереза Мей с думите, че следи изкъсо изявленията ѝ още откогато е определена за поста, като съгласно него те разделят общността на Острова. " Един министър-председател ще бъде оценен не по това какъв брой мощно е блъснал по отсрещния лагер, а какъв брой добре е обединил своя ", добави още той.
Лидерът на " Партия на независимостта на Обединеното кралство " (UKIP) Найджъл Фарадж разгласи в своето изявление, че 2/3 от британците считат, че Екологичен потенциал извива ръцете на Англия. " И това е по този начин. Извивате нашите ръце, както и ръцете на съседите ни ", безапелационен беше той, като добави, че след Brexit Англия би трябвало сама да подписва комерсиалните си контракти. " Вчера Доналд Тръмп ни дефинира като най-хубавият сътрудник на Съединени американски щати в света - по тази причина, г-жо Мей, опълчете се на тези неизбрани от никого хулигани и по този начин ще извършите услуга на британците ", сподели още Фарадж.
Изключената от английската евроскептична партия Джанис Аткинсън добави думите на Фарадж, като съобщи, че наказването на Англия ще се отрази негативно и на Европейски Съюз. " Вие сте рекетьори и освен ние, само че и Тръмп ви го сподели ", добави тя, обръщайки се към водачите на Съюза.
Независимият народен представител от Англия Диан Джеймс беше безапелационна, че Англия не желае да е васална страна. " Ако желаете да извършите Brexit корав - не забравяйте, че ще има последици, а те за вас ще бъдат съществени ", заплаши тя Европейски Съюз.
Представителят на лейбъристите Ричард Корбет изрази мнение, че резолюцията не би трябвало да изненадва никого във Великобрирания, тъй като " тя просто е отговор на заложения към този момент звук ".
Главният договарящ по въпросите на Brexit от страна на Брюксел Мишел Барние съобщи, че Европейски Съюз постоянно е имал и ще резервира положителното отношение и респекта към Англия като към огромна и мощна страна. " Нашата и вашата отговорност е да запазим това, което сме - нашата еднаквост, нашите общи пазари и така нататък ", сподели той. По думите му след 15 дни ще бъде подготвен текста на контракта за връзките след Brexit. Според Барние по време на преходния интервал, който най-вероятно ще бъде къс, жителите във Англия ще се употребяват с правата си отпреди Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР