Резистентността на структурата на катедралата "Нотр Дам" в Париж към

...
Резистентността на структурата на катедралата "Нотр Дам" в Париж към
Коментари Харесай

Експерт е обезпокоен за издръжливостта на структурата на Нотр Дам към бурите

Резистентността на структурата на катедралата "Нотр Дам " в Париж към мощните ветрове доста е намаляла след пожара, който я опустоши преди 10 дни, съобщи специалистът Паоло Ванучи, представен от Франс прес.

"Установихме 60-процентно понижаване на устойчивостта към ветровете - сподели той. - Структурата е изменена. Част от нея към този момент не съществува. Изчезна покривът, както и част от свода. Това разрушение на част от свода е обвързвано с най-големи последици върху салдото на готическата постройка. "

Ванучи, който е специалист от университета във Версай, разясни, че е употребявал дигитален модел за направените от него симулации. През 2016 година той написал отчет за рисковете от пожар в "Нотр Дам ". Сега Ванучи установил, че преди пожара катедралата е можела да издържи на ветрове със скорост 222 км/ч, при едвам 90 км/ч през днешния ден.

Той не изключва опцията мощна стихия да унищожи украсените с витражи горни стени на основния транспортен съд на катедралата.

Ванучи въпреки всичко означи, че става въпрос за хипотези, защото не разполага с точни данни за положението на структурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР