резидентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков обяви извънредно положение в цялата

...
резидентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков обяви извънредно положение в цялата
Коментари Харесай

Извънредно положение в Киргизстан

резидентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков разгласи изключително състояние в цялата страна, за справяне с продължаващите митинги и демонстрации, предава „ Анадолската агенция”, представена от Агенция „ Фокус”.

Жеенбеков съобщи на среща с началника на защитата Таалайбек Омуралиев, че неговият приоритет е да подсигурява сигурност и ред в столицата Бишкек.

„ Трябва незабавно да вземем обстановката под надзор и да укрепим мира”, сподели Жеенбеков.

„ Нашите жители не би трябвало да бъдат жертви на политическите пристрастености на безотговорни политици” .

Говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи, че Организация на обединените нации е загрижена за събитията в Киргизстан и е подготвена да помогне за намирането на спокойно решение. Той също по този начин прикани всички страни да „ заобикалят насилието”.

Протестите в Киргизстан започнаха в понеделник, като стачкуващи нахлуха в Народното събрание и други здания и се сблъскаха с полицията с искане за нови избори.

Размириците принудиха премиера Кубатбек Боронов и ръководителя на Народното събрание Дастан Джумабеков да се отдръпват по-рано тази седмица.

Боронов беше сменен от Садир Джапаров, който протестиращите освободиха от пандиза във вторник .

Централната изборна комисия също разгласи резултатите от изборите за недействителни скоро откакто Жеенбеков изиска от комисията да проверява хипотетични нарушавания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР