Резервният пилот на Мерцедес Мик Шумахер каза, че никога не

...
Резервният пилот на Мерцедес Мик Шумахер каза, че никога не
Коментари Харесай

Мик Шумахер: Баща ми никога не е оказвал натиск върху мен

Резервният водач на " Мерцедес " Мик Шумахер сподели, че в никакъв случай не е чувствал семейството си като тежест, тъй като татко му, седемкратният международен първенец Михаел, " в никакъв случай не е оказвал подобен напън върху мен ".

" Татко постоянно ми споделяше даже да не мисля за това и да употребявам най-хубавото от това, което имаме ", сподели той в стратегия на " Скай Спорт ", предава Българска телеграфна агенция.

Михаел Шумахер поддържаше сина си от началото на кариерата му в картинга и Мик сподели, че е признателен за препоръките, които е получил от него.

" Без неговите препоръки сигурно нямаше да съм тук. Винаги сме разговаряли, като той изпробваше разнообразни тактики. Понякога беше доста непоколебим, от време на време въобще не беше непоколебим и просто чакаше какво ще отговоря ", изясни той.

" За мен беше ясно, че татко ми е водач във Формула 1. Но какъв брой прочут е той, несъмнено, тогава към момента не ми беше толкоз ясно ", добави синът на седемкратния първенец.

Шумахер завоюва купата във Формула 2 през 2020-а и през идната година се причисли към тима от Формула 1 " Хаас ", където остана до 2022-а. След това той мина в " Мерцедес " като авариен водач, откакто договорът му с " Хаас " не беше удължен.

Баща му в последните години е надалеч от публичното внимание, откакто получи тежка мозъчна контузия при случай по време на ски в края на 2013-а.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР