Резервният паркинг – бивш къмпинг на брега на река Рилска,

...
Резервният паркинг – бивш къмпинг на брега на река Рилска,
Коментари Харесай

Отварят резервен паркинг до Рилския манастир за Великден

Резервният паркинг – някогашен къмпинг на брега на река Рилска, с потенциал до 500 места, ще бъде отворен за Великден, с цел да се поеме огромният брой коли към Рилския манастир , споделиха от полицията.
Това се прави за огромните църковни празници, когато хиляди поклонници посещават Рилската обител, прецизира БНР.
Резервният паркинг отстои на към един километър от манастира. Теренът е без асфалтово покритие и без други улеснения. Не се знае дали от манастира няма да вкарат някаква такса. Паркингът при Дупнишката врата е за към 40 места за леки коли, рейсове, нормално там държат коли и техника и полицията, охранителната компания, служебни коли, както и ВИП визити. Таксата за него е пет лв. за леки коли и 10 лв. за рейсове, без значение от престоя.
През великденските празници ще има засилено полицейско наличие и надзор на придвижването по направлението Кочериново – Рила – Рилски манастир, както и към самата обител.
В четвъртък следобяд ще се знае дали ще бъде разчистен напълно секторът от към 250 метра над село Пастра, където тази седмица се разчистват паднали скали. В този сектор е въведена краткотрайна организация на придвижването и ограничаване на скоростта до 40 километра в час. В петък, събота, неделя и през празниците няма да се правят строителни действия, оповестиха от АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР