Резервациите в ресторантите, предлагащи печено на шиш месо, и фризьорските

...
Резервациите в ресторантите, предлагащи печено на шиш месо, и фризьорските
Коментари Харесай

Ресторантите и фризьорските салони ще бъдат най-заети по Великден в Солун

Резервациите в заведенията за хранене, предлагащи печено на шиш месо, и фризьорските салони ще са най-заети по Великденските празници във втория по величина град в Гърция Солун, съобщи организация АНА-МПА.

В дните на Възкресение Христово жителите на Солун, само че и множеството туристи в града, пристигнали за празника, вършат резервации в таверни и заведения за хранене, които имат в менюто си агнешка чорба (с гръцкото наименование магирица) и печено на шиш месо. Основна гастрономическа дестинация за тях наподобява е планината Хортиати, в източната част на града, където се намират редица обичайни таверни с локални ястия, оповестява представителят на Солунската самодейност за заведения за хранене Никос Нифудис. 

Председателят на Общогръцката федерация на месарите Савас Кесидис споделя, че макар спадналия интерес към агнешкото месо тази година, потребителите оставили извършването на покупки за празничната софра в последния миг, „ няма да намерят и диря от ярешко или агнешко на пазара “.

Фризьорските салони работят на цялостни обороти и през цялата Страстна седмица. „ Работата за целия месец е събрана в една седмица “, споделя Стаматис Апотас, притежател на фризьорски салон в центъра на Солун, съобщи Българска телеграфна агенция.

За пазара на облекла и обувки ръководителят на Търговското сдружение в Солун Панделис Филипидис съобщи, че обстановката е трагична, като бизнесмените се надяват покупателната интензивност да се усили в последния миг. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР