рез нощта и утре – 8 декември, се очаква във

...
рез нощта и утре – 8 декември, се очаква във
Коментари Харесай

Дъждът преминава в сняг - кога и къде

рез нощта и на следващия ден – 8 декември, се чака във високопланинските региони, в Северна и Северозападна България, с понижението на температурите дъждът да минава в сняг.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид, за обработка на настилките.

Агенция "Пътна инфраструктура " моли водачите, на които им следва пътешестване да потеглят с коли с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат обработка на настилките.

В сряда и четвъртък от юг-югозапад ще се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачат, изключително в Източна България, където вятърът от южната четвърт ще е сдържан, краткотрайно мощен.

Облачността ще е по-често забележителна.

Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, а в четвъртък има нараснала възможност да са обилни по количество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР