Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (S&P Global) предупреди във вторник,

...
Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (S&P Global) предупреди във вторник,
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс: Епидемията от коронавирус е ключов риск за кредитната подкрепа в Азия

Рейтинговата организация " Стандард енд Пуърс " (S&P Global) предизвести във вторник, че епидемията от ковид се е трансформирала в главен риск за суверенния кредитен рейтинг на азиатско-тихоокеанските страни и може да засегне рейтингите на производители на коли, банки и други браншове, в случай че епидемията се окаже по-продължителна, оповестява БНР.

" Ако заболяването не бъде сложена бързо под надзор, по-бавният стопански напредък би влошил така и така слабите фискални резултати в доста елементи на Азиатско-тихоокеанския район ", се споделя в отчет на група анализатори на " Стандард енд Пуърс ".

В отчета се допуска, че в случай че разноските за потребителски услуги намалеят в Китай с 10% вследствие на вирусната зараза, общият напредък на китайския Брутният вътрешен продукт ще се забави с към 1,2 процентни пункта през 2020 година.

Междувременно китайският президент Си Цзинпин съобщи, че епидемията от новия ковид (2019-nCoV) заплашва да навреди на икономическата и обществената непоклатимост на страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР