Рейтинговата агенция Moody`s определи, че Русия е във фалит, тъй

...
Рейтинговата агенция Moody`s определи, че Русия е във фалит, тъй
Коментари Харесай

ШОКОВА ОЦЕНКА: Агенцията Moody's обяви Русия във фалит

Рейтинговата организация Moody`s дефинира, че Русия е във банкрут, защото не е изпълнила отговорностите си към интернационалните вложители, защото те не са били платени в точния момент. По-конкретно става въпрос за лихвени заплащания по две държавни облигации, които не са получени от кредиторите даже след приключването на 30-дневен интервал на несъблюдение, заяви американската компания.

Последният банкрут на Русия по външен дълг бе преди повече от 100 години. За финален път страната не съумява да заплати сметките си към интернационалните кредитори през 1918 година след болшевишката гражданска война. Последният държавен банкрут на Русия се случи през 1998 година заради парични усложнения вследствие на падащите цени на петрола и азиатската рецесия, само че тогава той засегна единствено вътрешния дълг в рубли.

Този път това не е банкрут в същинския смисъл на думата. Руската хазна е добре напълнена, само че поради западните наказания, наложени поради войната против Украйна, Кремъл има проблеми с изплащането на задълженията в чужбина. Фактът, че заплащанията на Москва са блокирани поради глобите, „ не е наш проблем ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация „ Интерфакс “.

Съдебните разногласия за неналичието на заплащане могат да продължат с години. Русия упрекна Запада, че е основал неестествен банкрут, и през последните месеци постави доста старания да насочи парите по заобиколни способи, с цел да прати нужните заплащания в ръцете на притежателите на облигации.

В четвъртък министърът на финансите Антон Силуанов съобщи, че западните страни са основали спънки, с цел да „ закачат етикета " банкрут " на Русия ", и назова обстановката фарс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР