Рейтинговата агенция Фич повиши оценката за държавния дълг на Гърция,

...
Рейтинговата агенция Фич повиши оценката за държавния дълг на Гърция,
Коментари Харесай

"Фич" повиши оценката за държавния дълг на Гърция

Рейтинговата организация " Фич " увеличи оценката за държавния дълг на Гърция, разчитайки на облекчение на дълга през тази година и на плануван стопански напредък, предадоха " Франс прес " и " Асошиейтед прес ", представени от Българска телеграфна агенция. Оценката става от В минус на В (латински букви) с позитивна вероятност.

Агенцията сподели, че окачва общо усъвършенстване като цяло на икономическата обстановка на Гърция и дълготраен напредък на Брутният вътрешен продукт, както и понижени опасности за гръцката политика. Агенцията акцентира и признатите от Гърция промени.

" Фич " чака, че Еврогрупата ще подсигурява доста облекчение на гръцкия дълг през 2018 година Миналата седмица Франция сподели, че Гърция е в положение да излезе от рецесията през август и да получи от европейците ограничения за облекчение на дълга си.

Страната се готви за цялостно завръщане на пазарите тази година. Миналата седмица Гърция пусна нови седемгодишни облигации, което съгласно " Фич " е било сполучливо интервенция.

Европейска комисия предвижда, че гръцката стопанска система ще нарасне с 2,5 % през 2018 година и през 2019 година след години на криза. На 19 януари организацията " Стандард енд Пуърс " увеличи оценката на Гърция от В минус на В.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР