Рейтинговата агенция „Експерт РА” прогнозира по-нататъшно свиване броя на действащите

...
Рейтинговата агенция „Експерт РА” прогнозира по-нататъшно свиване броя на действащите
Коментари Харесай

Броят на руските банки ще падне до 360 в края на 2020 г.

Рейтинговата организация „ Експерт РА” предвижда по-нататъшно стесняване броя на настоящите съветски банки - до 400 в края на 2019 година и до 360 към 1 януари 2021 година Това съобщил Александър Раев, ръководещ шеф "Банкови рейтинги " по време на кръглата маса „ Рейтинговите организации в Русия: Вятърът на промените”, проведена взаимно с банкови анализатори, сочи ТАСС. "Ако приказваме за трендовете на банковия пазар, мнозина се тревожат от обстоятелството, че броят на трезорите понижава. Очакваме до края на годината да има най-малко 400 от тях ", споделил Сараев, като отбелязал още, че "агенцията предвижда понижаване на броя на кредитните институции на съветския пазар до 360 към 1 януари 2021 година "

Според Сараев това не съставлява опасност за кредитно-финансовата система на страната, тъй като си отиват единствено тези играчи, които не могат да намерят пазарната си ниша "Когато казвахме, че финансовият бранш на Русия ще се свие от 2 хиляди трезора (през 90-те години на предишния век - бел. редактор) до 400 банки през днешния ден, това значи единствено, че в началото техният брой е бил прекомерно повишен ", обяснил още той.

Според РЦБ към 1 януари 2019 година в Русия е имало към 440 банки, а делът на обществения бранш в финансово кредитната система е към 72%.

По данни на Банката на Русия към 1 март 2019 година в страната са били лицензирани 435 трезора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР