Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп в светлината на

...
Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп в светлината на
Коментари Харесай

Рейтингът на Тръмп се повиши рекордно, но американците остават разделени

Рейтингът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в светлината на разпространяването на новия ковид доближи своя най-много след встъпването му в служба . Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от 4 до 7 април, поръчано от Fox News .

Според данните, 4 9% от интервюираните утвърждават работата на Тръмп като държавен глава. Обратното мнение споделя и 49% от участниците в изследването, 2% не са дали отговор .

По-рано, за целия интервал на осъществяване на тези анкети на Fox News, повече от 48% от интервюираните не са дали позитивна оценка за работата на Тръмп. Този индикатор е регистриран през март тази година и през февруари 2017 година. Според откривателите възходящата известност на Тръмп е обвързвана със страха на жителите за разпространяването на вируса . Повечето респонденти считат за уместно да подхващат ограниченията, подхванати по отношение на пандемията на държавното управление на Съединени американски щати.

На въпроса дали се тормозят от вируса, 94% от интервюираните са дали отговор утвърдително , 6% - не. 76% от интервюираните признаха, че се опасяват да не се заразят.

Гласоподавателите дават на Конгреса още по-голям рейтинг от рейтинга на президента: 35 % утвърждават работата на законодателите, което е четири пункта повече от март и девет от края на февруари .
 В Ню Йорк погребват в всеобщи гробове умряли от новия ковид
В Ню Йорк погребват в всеобщи гробове умряли от новия ковид

В щата Ню Йорк има повече инфектирани, в сравнение с в която и да е страна по света

Междувременно 77% от гласоподавателите утвърждават отговора на своите локални щатски държавни управления на пандемията , до момента в който 56% утвърждават реакцията на федералните управляващи . През март 74% поддържаха отговора на държавното управление, а 55% поддържаха федералния отговор.

Според изследването Тръмп за първи път индикатора за известност измежду гласоподавателите на най-вероятния либерален претендент на идните президентски избори, Джо Байдън .

Анкетираните са запитани кои политики биха подкрепили на президентските избори , в случай че гласуването се организира в този момент. Поне 42% споделят, че ще гласоподават за Байдън . Също по този начин 42% декларират, че ще поддържат Тръмп . Около 7% обявиха, че ще гласоподават за различен претендент, а 6% признаха, че към момента не знаят по какъв начин ще работят. Поне 3% споделиха, че въобще няма да отидат на урните.

През март 49% от интервюираните бяха подготвени да гласоподават за Байдън, а 40% бяха подготвени за Тръмп . През последната година Байдън, съгласно изследванията на Fox News, бе със 7-14% пред Тръмп по известност измежду гласоподавателите.
 Съединени американски щати изчерпва федералните си ресурси от защитно съоръжение
Съединени американски щати изчерпва федералните си ресурси от защитно съоръжение

Тръмп оставя всеки щат самичък, а федералните организации са в безредна война за наддаване

Според откривателите една от аргументите за загубата на преимущество на Байдън е, че заради пандемията той не е в положение да организира манифестации и да взе участие в публични събития. Според специалисти Тръмп всеки ден организира конференции, на които приказва за ограничения , подхванати за битка с разпространяването на вируса. Освен това, съгласно Fox News, Съединени американски щати са записали нарастване на броя на гласоподавателите, които заявяват своята поддръжка за Републиканската партия .

Байдън беше единственият претендент, който се кандидатира за демократите , откакто сенатор Берни Сандърс напусна надпреварата в сряда. Изборите за президент на Съединени американски щати са планувани за 3 ноември.

80% се опасяват, че техният щат изчерпва здравното съоръжение за лекуване на пациенти с ковид и 70%, че няма да имат достъп до здравни услуги .

Д-р Антъни Фаучи получава най-голямо утвърждение , защото 80% го утвърждава т, до момента в който 62% утвърждават доктор Дебора Биркс и 52% вицепрезидента Пенс .

21% познават някой, който е инфектиран, по отношение на 12% преди две седмици . Освен това 79% се опасяват, че те или някой в фамилията им може да почине от болестта .

Според университета Джон Хопкинс, който прави калкулации въз основа на информация от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 461 хиляди случая на коронавирусна зараза , починали са над 16,4 хиляди души .
 Съединени американски щати минаха прага от 16 000 умряли от ковид
Съединени американски щати минаха прага от 16 000 умряли от ковид

Данните са от университета " Джонс Хопкинс "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР