Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се повиши на

...
Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се повиши на
Коментари Харесай

Рейтингът на Тръмп се повишава

Рейтингът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се увеличи на фона на рецесията с ковид, макар че хората считат, че не е работил задоволително бързо при появяването на епидемията, демонстрират резултатите от изследване на в. " Вашингтон пост " и Ей Би Си, съобщи ДПА.

Одобрението за Тръмп доближи 48 на 100 измежду пълнолетните американци, а 46 на 100 му дават отрицателни мнения. Това е най-хубавият му резултат в изследванията на публичното мнение от началото на президентския му мандат.

Петдесет и осем на 100 от американците обаче декларират, че той не е работил задоволително бързо при започване на епидемията. 86 на 100 от поддръжниците на Демократическата партия не утвърждават първичните му дейности, за разлика от 75 на 100 от поддръжниците на републиканците, които споделят, че е работил вярно, предава Българска телеграфна агенция.

Обикновено жителите на Съединени американски щати се сплотяват в поддръжка на водача си по време на рецесия. Рейтингът на Тръмп обаче остава по-нисък от този на други модерни президенти, управлявали по време, когато обществото изпитва съществени терзания, отбелязва в. " Вашингтон пост ". Доверието в щатските и локални управници също остава надалеч по-високо от доверието във федералното държавно управление. Около 8 от 10 респонденти са декларирали, че имат вяра на локалните водачи. Само две трети от запитаните са декларирали, че федералното държавно управление ще се оправи добре с рецесията.

Около 70 на 100 от жителите на Съединени американски щати са доста или ненапълно обезпокоени, че те самите или техен непосредствен може да се разболее от новия ковид. Притесненията са малко по-слаби измежду поддръжниците на Републиканската партия.

Над 90 на 100 от американците са декларирали, че си стоят у дома допустимо най-вече. Освен това 7 от всеки 10 оповестяват, че са подложени на стрес, а над три четвърти декларират, че през последните седмици животът им се е объркал ненапълно.

Друго изследване, направено от " Морнинг консълт " демонстрира, че 81 на 100 от американците считат, че хората би трябвало да продължат с ограниченията за обществена отдалеченост, даже в случай че това нанесе вреди на стопанската система. Около 64 на 100 от гласоподавателите са изразили повече терзания от отражението на ковид върху публичното здраве, в сравнение с от резултата му върху стопанската система. 74 на 100 считат, че публичното здраве би трябвало да бъде предпочитано за държавното управление. Тези данни наподобява опонират на устрема на Тръмп да върне хората на работа от идващия месец, отбелязва ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР