Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън се доближи до

...
Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън се доближи до
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън с рекорден срив

Рейтингът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се приближи до най-ниското равнище от неговото президентство. Това се случва само две седмици преди междинните избори в Съединени американски щати, които ще оформят остатъка от този мандат. Това откри изследване на Reuters/Ipsos, приключено във вторник.

Двудневното национално изследване откри, че 39% от американците утвърждават работата на Байдън, което е процентен пункт по-малко от седмица по-рано.

Непопулярността на Байдън спомага за насочването на мнението, че републиканците ще завоюват контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати, а евентуално и над Сената на 8 ноември. Контролът върху даже една камара на Конгреса би дал на републиканците властта да спрат законодателната стратегия на Байдън.

Встъпвайки в служба през януари 2021 година по средата на пандемията от COVID-19, мандатът на Байдън беше белязан от икономическите белези на световната здравна рецесия, в това число внезапно възходяща инфлация. Тази година рейтингът му на утвърждение падна до 36% през май и юни.
 Само 31% от американците смятат, че Байдън взема решение в действителност значимите проблеми за Съединени американски щати
Само 31% от американците смятат, че Байдън взема решение в действителност значимите проблеми за Съединени американски щати

Все по-голяма поддръжка за републиканско ръководство в Конгреса

В анкетата на Reuters/Ipsos тази седмица една трета от респондентите са избрали стопанската система като най-големия проблем на страната, доста по-голям дял от този на всеки 10, който избра престъпността. Само един от 20 показва националните права на аборт.

Анкетата, извършена онлайн на британски в Съединените щати, събра отговори от 1005 възрастни, в това число 447 демократи и 369 републиканци

Припомняме, че на 20 октомври изследване сподели, че съгласно множеството американци, Байдън не се занимава с най-важните проблеми за страната. 

Само 31% от запитаните утвърдиха целите на президента. 

За разлика от това, 63% споделиха, че желаят Байдън да обърне повече внимание на въпроси като инфлацията.

Проучването откри, че покачващите се цени са най-важният проблем за гласоподавателите, като 85% дефинират ​​инфлацията като " извънредно " или " доста " значим въпрос, с който държавното управление би трябвало да се оправи.

Повечето запитани поддържаха републиканците да поемат контрола над Конгреса - още неприятни вести за демократите по-малко от три седмици до междинните избори.
 9, 3 млн. американци към този момент са дали своят вот предварително за Конгреса
9, 3 млн. американци към този момент са дали своят вот предварително за Конгреса

Около 2,5 милиона са дали своят вот персонално предварително, а 6,8 милиона с бюлетини, изпратени по пощата

Относно изборите за Конгрес, към вторник повече от 9 милиона американци към този момент са дали своят вот, две седмици преди междинните избори , съгласно Изборния план на Съединените щати. Около 2,5 милиона са дали своят вот персонално предварително, а 6,8 милиона бюлетини, изпратени по пощата, са били върнати. 

Сред 17 щата, които оповестяват за партийна принадлежност, към 50 % от бюлетините са подадени от регистрирани демократи, до момента в който към 30 % са от регистрирани републиканци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР