Рейтингът на президента на Франция Еманюел Макрон е спаднал през

...
Рейтингът на президента на Франция Еманюел Макрон е спаднал през
Коментари Харесай

Рейтингът на Макрон и Филип падна през февруари


Рейтингът на президента на Франция Еманюел Макрон е понижен през февруари с 6%, а на премиера Едуар Филип – с 3%, сочат резултатите от изследване на публичното мнение, осъществено от Ifop.

Дейността на Макрон на президентския пост е одобрявана от 44% от французите. Едва 5% от интервюираните дали отговор, че са „ удовлетворени “ от работата на президента, до момента в който 39% са декларирали, че „ по-скоро са удовлетворени, в сравнение с недоволни “. 55% от интервюираните гледат отрицателно на стореното от президента, като 21% от тях са „ доста недоволни “, а другите 34% „ по-скоро недоволни “. Едва 1% от интервюираните не са дали явен отговор.

Работата на премиера Едуар Филип се радва на позитивната оценка на 46% от французите, от които единствено 5% са „ удовлетворени “ от неговата работа, а 41% „ по-скоро удовлетворени, в сравнение с недоволни “. Негативна е оценката на 50% от интервюираните, от които 16% влизат в графата „ доста недоволни “, а 34 % „ по-скоро недоволни, в сравнение с удовлетворени “. От оценка са се въздържали 4% от интервюираните. В мнения на резултатите специалисти от Ifop означават, че недоверието към премиера в този момент е най-високо, откогато беше назначен на поста през май 2017 година

За президента Макрон наклонността също е неподходяща.

Анкетата на Ifop е извършена в интервала 9-17 февруари по телефона измежду 1953 души. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР