Рейтингът на президента Еманюел Макрон беше ударен сериозно вследствие на

...
Рейтингът на президента Еманюел Макрон беше ударен сериозно вследствие на
Коментари Харесай

Франция планира да премахне 1 млрд. евро данъчни облекчения за бизнеса

Рейтингът на президента Еманюел Макрон беше ударен съществено в резултат на митингите в страната.

Френското държавно управление възнамерява да отстрани 1 милиарда евро данъчни облекчения за бизнеса, с цел да подкрепи финансирането на обещаното понижение на налозите върху приходите на обща стойност 5 милиарда евро. Това съобщи министърът на бюджета Жералд Дарманин, представен от Reuters.

Мерки след митингите

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък През април след месеци митинги на т нар. " жълти жилетки " президентът Еманюел Макрон даде обещание да понижи налозите върху приходите с 5 милиарда евро, а коментарът на Дарманин е първото пояснение по какъв начин тъкмо държавното управление счита да извърши обещанието си. При оповестяването на проекта президентът съобщи, че разликата в бюджета, която тези облекчения ще основат, ще бъде обезщетена посредством затваряне на данъчни малки врати за огромните компании. По думите на Дарманин останалите 4 милиарда евро ще бъдат събрани посредством ограничение на държавните разноски. Според него мярката ще засегне 95% от данъкоплатците в страната.

Това е втората мярка, която френското държавно управление предприе, с цел да успокои протестиращите. През декември беше утвърден различен пакет от ограничения на стойност 10 милиарда евро, ориентирани към стимулиране на приходите на най-нископлатените работещи и на пенсионерите. Мерките от декември включват фиксиране на пенсиите под 2 хиляди евро на месец към инфлацията, както и повдигане на минималната пенсия до 1000 евро на месец.

Протестите на жълтите жилетки не престават, въпреки и по-малобройни.

[Reuters] Протестите на " жълтите жилетки " започнаха през октомври 2018 година като реакция против анулацията на налога върху благосъстоянието и повишението на налозите върху горивата. Тогава мнозина видяха като изменничество от страна на президента новото облагане, до момента в който единствено месеци преди този момент държавното управление понижи съществено налога върху богатите. Всичко това затвърди имиджа на Макрон като " президент на богатите " в очите на протестиращите. От началото на митингите до момента броят на участниците е намалял фрапантно – съгласно данни на френското държавно управление в демонстрациите от началото на този месец са се присъединили 10 хиляди души на територията на цялата страна по отношение на 300 хиляди през ноември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР