Рейтингът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), регистрирала най-слабия си резултат

...
Рейтингът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), регистрирала най-слабия си резултат
Коментари Харесай

Рейтингът на ГСДП, регистрирала най-слабия си резултат в следвоенната история на Германия, продължава да пада

Рейтингът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), записала най-слабия си резултат (20,5%) в следвоенната история на Германия на парламентарните избори през септември м.г., продължава да губи поддръжка на фона на кадровите промени в партията.

За това свидетелства оповестена в четвъртък анкета на социологическия институт Infratest dimap, извършена по поръчка на немския ефирен канал ARD, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

Съгласно проучването, сега ГСДП има поддръжката на 16% от немските гласоподаватели. Показателите за известността на най-старата партия в страната се намалиха с още 2% от момента на последното изследване на публичното мнение на същия институт, оповестен преди две седмици. В друга анкета от минали понеделник, на института INSA, извършена по поръчка на немското издание Bild, поддръжката за ГСДП беше 16,5%.

Според резултатите от анкетата на Infratest dimap, рейтинга на Съюза (ХДС/ХСС) и „ Левите “ не се е трансформирал – както и преди те имат поддръжката, надлежно на 33% и 11% от гласоподавателите. Рейтингът на „ Алтернатива за Германия “ се е повишил с 1% до 15%. Свободната демократическа партия (СвДП) е изгубила 1%, като за нея са подготвени да гласоподават 9% от запитаните.

Партията „ Съюз-90/Зелените “ е подобрила своите индикатори с 2%, набирайки 13%.

Анкетата е извършена сред 13 и 15 февруари измежду към хиляди немски жители.

ТАСС напомня, че във вторник водачът на ГСДП Мартин Шулц разгласи, че си подава оставката, а управлението на партията издигна единомислещо на овакантения пост ръководителят на парламентарната група на социалдемократите в Бундестага Андреа Налес. За 22 април е плануван ексклузивен конгрес на ГСДП, на който ще се избира нов водач./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР